Energi

Peak oil rapport från Finland 

Print Friendly, PDF & Email

I en rapport från Finlands Geologiska forskningscentralen GTK som heter Oil from a Critical Raw Material Perspective. Många har haft åsikten att Peak Oil är överspelat då olja just nu flödar från USA, men denna nya rapport sätter frågan i nytt ljus igen inklusive kopplingen Energi – Ekonomi.
Saxat från Oscar Kjellberg:

Den globala ekonomiska tillväxten ser därför ut att vara nära att övergå i nerväxt. I ett sådant läge ändras förutsättningarna för globaliserade produktionskedjor radikalt. De ekonomiska förutsättningarna för det kreditbaserade banksystemet och all kapitalintensiv produktion, inte minst inom jordbruket, blir kraftigt reducerade.
De största tillgångarna i en kreditbaserad bank utgörs av bankens fordringar på sina låntagare. Lånen har givits under en förväntan om en fortsatt ekonomisk tillväxt. De har finansierat en kapitaluppbyggnad som kräver fortsatt tillväxt i energi och krediter. När marknaderna inser att tillväxten vänder kommer mycket av detta kapital att förlora sitt värde eftersom det blir oekonomiskt att utnyttja det.

Källa: Government Agency Warns Global Oil Industry Is on the Brink of a Meltdown – VICE
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious