Kalender

december 2019
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Slumpmässigt inlägg

effekt om oljetoppen del 2

Antal besökare

 • 119Besökare idag:
 • 141Besökare igår:
 • 980Besökare förra veckan:
 • 1098Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Steve Keen dömer ut förra pristagen Nordhaus igen.

Print Friendly, PDF & Email

I detta samtal med Steve Keen så dömmer han ut ekonomer och speciellt W. Nordhaus som fick pris av Riksbanken förra året. Energi finns inte med i deras modeller utan det är bara arbete och kapital. Som Steve säger en arbetare utan energi är ett lik och en maskin utan energi är en skulptur. Ett skandalöst pris som har skadat klimatarbetet väldigt, då Nordhaus säger att ekonomiskt så klara vi 4°C temperatur ökning med bara en mindre påverkan på BNP! Problemet är att ekonomerna tror så på sina model att hela kåren måste bytas ut och det är inte någon konspiration för då hade det varit lättare, nu är det mer myteri som krävs. Steve liknar det vid kaptenen på Titanic som tror att isbergen bara är fluffiga moln som man kan köra igenom, då måste man göra myteri. 

Detta är en bild från filmen med ett inlägg från en annan ekonom om hur deras modeler fungerar, helt absurt.

Richard Toll

Nobelstiftelsen borde dra sig ur samarbetet med Riksbanken för att inte svärta ner sitt ryckte helt och hållet. Uppståndelsen med Svenska Akademin är bara ett litet problem i jämförelse med Riksbaken inkompetens.

__________________

Antal lästa gånger: 350
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to Steve Keen dömer ut förra pristagen Nordhaus igen.

 • Claes Trygger

  Nordhaus är en charlatan och Nobelkommittén är antingen korrumperad eller totalt inkompetent. Det är helt absurt att den valde att tilldela Nordhaus ett halvt pris i ekonomi. (Och det fick en seriös ekonom som Martin Weitzman att ta livet av sig. Kommittén har blod på händerna.) Tack och lov att det finns ekonomer som Steve Keen, som klarar att tänka självständigt (”utanför lådan”).

 • Bengt Randers

  Helt rätt, detta skrev Bloomberg om Weitzman han tog tydligen seriöst på klimatforskningen till skillnad mot Nordhaus. Nobelstiftelsen bord ta bort sitt stöd till Riksbanken.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!