Kalender

december 2019
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Slumpmässigt inlägg

Frågor inför valet

Antal besökare

 • 38Besökare idag:
 • 80Besökare igår:
 • 604Besökare förra veckan:
 • 2287Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

Steve Keen dömer ut förra pristagen Nordhaus igen.

Print Friendly, PDF & Email

I detta samtal med Steve Keen så dömmer han ut ekonomer och speciellt W. Nordhaus som fick pris av Riksbanken förra året. Energi finns inte med i deras modeller utan det är bara arbete och kapital. Som Steve säger en arbetare utan energi är ett lik och en maskin utan energi är en skulptur. Ett skandalöst pris som har skadat klimatarbetet väldigt, då Nordhaus säger att ekonomiskt så klara vi 4°C temperatur ökning med bara en mindre påverkan på BNP! Problemet är att ekonomerna tror så på sina model att hela kåren måste bytas ut och det är inte någon konspiration för då hade det varit lättare, nu är det mer myteri som krävs. Steve liknar det vid kaptenen på Titanic som tror att isbergen bara är fluffiga moln som man kan köra igenom, då måste man göra myteri. 

Detta är en bild från filmen med ett inlägg från en annan ekonom om hur deras modeler fungerar, helt absurt.

Richard Toll

Nobelstiftelsen borde dra sig ur samarbetet med Riksbanken för att inte svärta ner sitt ryckte helt och hållet. Uppståndelsen med Svenska Akademin är bara ett litet problem i jämförelse med Riksbaken inkompetens.

__________________

Antal lästa gånger: 331
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to Steve Keen dömer ut förra pristagen Nordhaus igen.

 • Claes Trygger

  Nordhaus är en charlatan och Nobelkommittén är antingen korrumperad eller totalt inkompetent. Det är helt absurt att den valde att tilldela Nordhaus ett halvt pris i ekonomi. (Och det fick en seriös ekonom som Martin Weitzman att ta livet av sig. Kommittén har blod på händerna.) Tack och lov att det finns ekonomer som Steve Keen, som klarar att tänka självständigt (”utanför lådan”).

 • Bengt Randers

  Helt rätt, detta skrev Bloomberg om Weitzman han tog tydligen seriöst på klimatforskningen till skillnad mot Nordhaus. Nobelstiftelsen bord ta bort sitt stöd till Riksbanken.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!