Energi

Se upp för programmet ”60 minutes” om biobränsle det är en bluff.

Print Friendly, PDF & Email

Preface. Hey 60 minutes, do some fact checking first. Alice Friedemann

Alice Friedemann går ut med en varning om ett program kallat ”60 minutes” som har en del som handlar om att göra biobränsle med hjälp en elektronkanon sönderdela biomassa och på så sätt kunna få ut mer socker ur massan. Programmet hävdar att Marshall Medoff har gjort detta och att det är ett genombrott.
Men som Alice säger så finns det massor av artiklar som beskriver det men dom noterar också att det är mycket energi intensiv process, kanske även oekonomisk (Saini 2015).
I dag finns bara en anläggning för att göra etanol då alla andra har lagt ner.
Dr. Steven Chu berättade för ”60 minutes” att biobränsle kunde minska oljebranschen med 30% enligt en rapport från USA:s energimyndighet (DOE), Alice har läst rapporten och det är bara nys. Den behandlar växtrester som avfall, men det bör återgår till jorden för att motverka erosion, tillföra näringsämne mm. Ett annat problem med biobränslen är att det inte är lönsamt att tramporter för långt.
Robert Rapier (2019) skrev att de även var nonchalanta med vad för bränsle som producerades, som det vore lika lätt att göra etanol som bensin och disel. Det första går bra, men inte de två senare med dagens prisnivå.
Xyleco är ännu inte aktivt utan jagar kapital som Madoff gjorde.

Källa: 60 minutes promotes biomass scam | Peak Energy & Resources, Climate Change, and the Preservation of Knowledge
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious