Kalender

december 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Slumpmässigt inlägg

Massmedia om oljefynd och fakta.
Massmedia om oljefynd och fakta.

Antal besökare

 • 46Besökare idag:
 • 408Besökare igår:
 • 1543Besökare förra veckan:
 • 3253Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Spike in energy prices suggests that sharp changes are ahead 18 oktober, 2021
  Now, through several iterations, the economy has become increasingly complex, with less and less redundancy to provide stability. The energy price spike that is being experienced today is a warning that something is very, very wrong. As I see the situation, the trend toward complexity has gone too far; the economic system is starting to […]
 • Water is flowing uphill. Why? 10 oktober, 2021
  El gato malo does more intelligent analysis in a week than the idiots in our governments do in a year. Today’s analysis suggests Dr. Geert Vanden Bossche was correct in predicting that applying a leaky vaccine effective at preventing sickness in the middle of a pandemic was a very bad idea. https://boriquagato.substack.com/p/are-leaky-vaccines-driving-delta all a virus […]
 • Retrofit Homes & Buildings 20 oktober, 2021
  Preface. To prepare for the day when there is no natural gas, oil, or coal to heat homes and buildings, the best possible way to prepare for the future and lessen suffering would be retrofitting homes to use less energy … Continue reading →

Massmedia om oljefynd och fakta.

Print Friendly, PDF & Email

Det har varit lite prat om senaste tiden om ett nytt oljefält i USA kallat ”Wolfcamp”, och skulle innehålla 20 miljarder fat olja. Det har fått stor spridning i massmedia (som samtidigt pratar om falska nyheter) som USA today och Bloomberg.
Guvernören i Texas, Greg Abbott gick ut i Twitter med detta: ”Texas just got about a trillion dollars richer: A $900 Billion Oil Treasure Lies Beneath West Texas.
Och eftersom vi använder ca 33 miljarder fat om året så motsvara det kanske 8 månader.  Samtidigt så har Bloomberg skrivit att det aldrig hittas så lite olja de sedan 1947. Detta borde vara en nyhet om något.

Se nedanstående figur.

Och de 900 miljarder US dollar hur kom dom fram? Det är som Arthur Berman skriver att Bloomberg bara tror att oljan hoppar upp ur marken utan några kostnader för borrning, och färdigställande av brunnen, inga kostnader för utvinningen, inga skatter eller royaltes. Och Berman fortsätter att beräkna vad kostnaden för utvinningen skulle bli med mer realistiska kalkyler och kommer fram till en förlust på 500 miljarder vid ett oljeris på $45.
__________________

Antal lästa gånger: 68

Cassandras Legacy: Peak Oil in a Fact-Free World: the New ”Oil Bonanza” in West Texas.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!