Kalender

december 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Antal besökare

  • 63Besökare idag:
  • 79Besökare igår:
  • 693Besökare förra veckan:
  • 2264Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • To Be Sustainable, Green Energy Must Generate Adequate Taxable Revenue 15 juli, 2021
    What allows any type of energy to be sustainable? I would argue that one of the requirements for sustainability is adequate production of taxable revenue. Company managements depend upon taxable revenue for many purposes, including funding new investments and paying dividends to shareholders. Governments depend upon taxable income to collect enough taxes to provide infrastructure […]
  • Was the fall of the Roman Empire due to plagues & climate change? 20 juli, 2021
    Preface. Harper (2017) shows the brutal effects of plagues and climate change on the Roman Empire. McConnell (2020) proposes that a huge volcanic eruption in Alaska was a factor in bringing the Roman Empire  and Cleopatra’s Egypt down. In addition, … Continue reading →

Massmedia om oljefynd och fakta.

Print Friendly, PDF & Email

Det har varit lite prat om senaste tiden om ett nytt oljefält i USA kallat ”Wolfcamp”, och skulle innehålla 20 miljarder fat olja. Det har fått stor spridning i massmedia (som samtidigt pratar om falska nyheter) som USA today och Bloomberg.
Guvernören i Texas, Greg Abbott gick ut i Twitter med detta: ”Texas just got about a trillion dollars richer: A $900 Billion Oil Treasure Lies Beneath West Texas.
Och eftersom vi använder ca 33 miljarder fat om året så motsvara det kanske 8 månader.  Samtidigt så har Bloomberg skrivit att det aldrig hittas så lite olja de sedan 1947. Detta borde vara en nyhet om något.

Se nedanstående figur.

Och de 900 miljarder US dollar hur kom dom fram? Det är som Arthur Berman skriver att Bloomberg bara tror att oljan hoppar upp ur marken utan några kostnader för borrning, och färdigställande av brunnen, inga kostnader för utvinningen, inga skatter eller royaltes. Och Berman fortsätter att beräkna vad kostnaden för utvinningen skulle bli med mer realistiska kalkyler och kommer fram till en förlust på 500 miljarder vid ett oljeris på $45.
__________________

Antal lästa gånger: 65

Cassandras Legacy: Peak Oil in a Fact-Free World: the New ”Oil Bonanza” in West Texas.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!