Kalender

april 2015
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Antal besökare

 • 14Besökare idag:
 • 66Besökare igår:
 • 524Besökare förra veckan:
 • 1797Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Is the debt bubble supporting the world economy in danger of collapsing? 17 maj, 2022
  With an ever-lower cost of debt, the economy has had a hidden tailwind pushing it long between 1981 to 2020. Now that interest rates are again rising, the danger is that a substantial portion of this debt bubble may collapse. My concern is that the economy may be headed for an incredibly hard landing because […]
 • By Gaia Gardener: On Suffering 15 maj, 2022
  Buried in the comments of the last post we discussed human overshoot and what should be done about it. I proposed our goal should be to minimize suffering and that the best path to achieving this goal is awareness of Ajit Varki’s Mind Over Reality Transition (MORT) theory. My view, in summary, is that when […]
 • Why do Natural Gas & Oil cost so much? 21 maj, 2022
  Preface. Below are excerpts from U.S. House & Senate hearings where various speakers made the case that due to tight fracked gas & oil the United States had 100 or 200 or even 250 years of Energy Independence ahead.  For … Continue reading →

Ekonomer löser energikrisen!

Print Friendly, PDF & Email

Efter en serie lyckliga omständigheter så har ekonomer på det välkända London School of Business Economics ramlat på en upptäckt som kan vara en omvälvning inom energiområdet. Det började med en ombyggnad under skolan då man upptäckte en glittrande röd mineral. Experter på skolan har undersökt det och kallar det ”economium”. Mineralet skulle kunna ge energi i stora mängder. Redan har parkeringsplatsen vid LSBE grävts upp, och det verkar som om det växer till mer ju mer man tar bort.

Man ställer stort hopp till mineralen och redan har några finansiella institutioner skapat derivat och andra komplexa instrument för investerare. Och redan har man börjat flytta handlare som handlar med Brent-olja till handelen med ”economium”. 

Den nya upptäckten är inte utan kontroverser då det kommit uppgifter om att man även hittat ämnet i ansenliga mängder vid Harvard Economic School utanför Boston i USA. En tredje överraskande plats verkar vara runt ett nöjesfält nere i Florida, USA.

En populär författare Rhoda Byrne har kanske en förklaring att ge till detta nya remarkabla ämne. Vem vet vi kanske även har ämnet under Brunkebergstorg och nära Observatorielunden.
__________________

Antal lästa gånger: 38
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (3 votes, average: 2,33 out of 5)
Loading...

6 comments to Ekonomer löser energikrisen!

 • Robban

  Skämtar du, Bengt? Det här ämnet har ekonomer känt till sen minst hundra år, de har bara dolt upptäckten i väntan på patenträttigheter. Det är ju genom att utnyttja dess unika egenskaper som vi kunnat åstadkomma den underbara värld vi har idag. Och det ger ju heller inga framtida bekymmer för oss eftersom det innehåller näst intill obegränsade mängder energi. Dessutom löser vi ju lätt alla miljöproblem genom att helt enkelt använda ännu mer av detta fantastiska ämne.

  Men det bästa med detta ämne är ju att alla redan känner till dess undergörande egenskaper och därför inte behöver läras ut. Vi följer ju direktiven helt automatiskt, som om de satt i våra gener. Nu behöver vi inte längre fantisera om en skönare framtid, den är ju praktiskt taget redan här!

 • Bengt Eriksson

  Robban; ”Ekonomer löser energikrisen!” En omöjlig rubrik – alltså är det 1:a april 🙂

 • Robban

  Bengt E: det ironiska här är ju att denna rubrik inte alls är omöjlig – och inte bara för ekonomer. Det är ju efter de premisserna hela världen fungerar idag genom det universella målet: ständig ekonomisk tillväxt; något som endast vore möjligt med ett ämne som ”economium”. Och om vi bara tittar lite grann på vår värld, hur många är beredda att göra några som helst uppoffringar i sina liv för att begränsa tillväxten (gränsen går väl knappt ens vid ”Earth Hour”). Vi strävar väl alla innerst inne efter ”livets goda” utan att förstå att vi alla tillsammans oavsiktligt bidrar till tillväxten och är på väg mot stupet.

  Det fantastiska ämnet ”economium” existerar endast i ekonomers föreställningsvärld, möjliggjord m h a obefintliga kunskaper om den fysiska verkligheten.
  Det är ju mänskliga förhoppningar, kristalliserade i detta undergörande ämne, som är grunden för hela civilisationens existens och därför den inte kan existera särskilt länge till. I o m peak oil passerar vi strax den första ordentliga tröskeln i dess korta historia. Samtidigt är det detta som vi inte har förmåga att inse och därför kan fantisera om en fortsättning på samma omöjliga tema: en värld med ständigt mer energi.

  1:a april eller ej, vi tror lika hejdlöst på något som den fysiska verkligheten inte kan uppfylla.

 • Bengt Eriksson

  Bra skrivit Robban; Det är en ojämn kamp mellan de som målar upp en ljus framtidsbild där allt kommer att bli ännu bättre, snabbare, högre osv – och de som menar att vi måste sätta oss ner och tänka innan vi tar nästa steg.
  Kanske är det något medfött hos människan att framtiden alltid är lite bättre för att man skall vilja se morgondagen? Vad som är bättre bestäms till stor del av marknaden där ”framstegsmänniskan” är ett lättfångat byte.
  Kvar på perrongen när tillväxttåget susar förbi står termodynamikens första och andra lag och vinkar förgäves.

 • Robban

  Tack Bengt, jag gillar din avslutande bild av läget.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!