Kalender

april 2014
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Antal besökare

 • 11Besökare idag:
 • 89Besökare igår:
 • 597Besökare förra veckan:
 • 2180Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

Trafikverket avvecklar sitt engagemang i Förbifart Stockholm

Print Friendly, PDF & Email

Efter lång och idogt arbete från oss så har Trafikverket kommit fram till det som vi sagt länge att när leden är färdigbygd så kommer den inte att behövas. Så nu har Trafikverket överlåtit delar av projektet till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB som kommer att bygga och använda vissa delar av tunneln som beredskapslager och även inrätta ett plats för nödboende. Man kommer även att bygga ett antal vindkraftverk som inte är inkopplade på nätet utan som levererar sin el direkt till elackumulatorer för uppvärmning av dessa utrymmen. Detta då det blir okänsligt för elnätstörningar. Blir detta en bra lösning så kommer fler tunnlar att tas i anspråk när trafiken inte behöver dom längre.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

4 comments to Trafikverket avvecklar sitt engagemang i Förbifart Stockholm

 • Oscar Kjellberg

  Leden kommer inte att behövas, säger Trafikverket!

  Här behövs referenser som gör att det ni påstår blir mer evident.

  Har myndigheten för samhällsskydd och beredskap tagit över en del av ansvaret för att bygga och använda vissa delar av tunneln som beredskapslager och även inrätta ett plats för nödboende?

  Var kan man se detta avtal? Finns det mer som stödjer påståendet?

  /scar

 • Thomas Larsson

  Ja just det, idag får man ju se upp. Tack för att du påminde mig.

 • Oscar vad är det för dag idag?

 • Magnus Redin

  Platsen för de blivande stötvågsportarna skulle kunna maskeras som cykelbaneramper!!!!

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!