Kalender

april 2014
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Slumpmässigt inlägg

”Världen är i krig …

Antal besökare

 • 59Besökare idag:
 • 183Besökare igår:
 • 1008Besökare förra veckan:
 • 3857Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • By marromai: Post Peak Everything 14 november, 2023
  Today’s guest post by German speaking marromai contemplates the implications of peak everything caused by energy depletion and concludes the coming collapse will be rapid, harsh, and permanent. Other essays by marromai can be found here. Following is an edited excerpt from “A Book for no One” by Stefan Gruber that discusses the so called […]
 • The 10th planetary boundary: Salt 29 november, 2023
  Preface. Rockström J et al (2009) famously proposed that there are 9 Planetary Boundaries: Exploring the Safe Operating Space for Humanity in Ecology & Society that pose existential threats. This study’s authors propose adding a 10th boundary: Safe and sustainable salt … Continue reading →

Trafikverket avvecklar sitt engagemang i Förbifart Stockholm

Print Friendly, PDF & Email

Efter lång och idogt arbete från oss så har Trafikverket kommit fram till det som vi sagt länge att när leden är färdigbygd så kommer den inte att behövas. Så nu har Trafikverket överlåtit delar av projektet till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB som kommer att bygga och använda vissa delar av tunneln som beredskapslager och även inrätta ett plats för nödboende. Man kommer även att bygga ett antal vindkraftverk som inte är inkopplade på nätet utan som levererar sin el direkt till elackumulatorer för uppvärmning av dessa utrymmen. Detta då det blir okänsligt för elnätstörningar. Blir detta en bra lösning så kommer fler tunnlar att tas i anspråk när trafiken inte behöver dom längre.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

4 comments to Trafikverket avvecklar sitt engagemang i Förbifart Stockholm

 • Oscar Kjellberg

  Leden kommer inte att behövas, säger Trafikverket!

  Här behövs referenser som gör att det ni påstår blir mer evident.

  Har myndigheten för samhällsskydd och beredskap tagit över en del av ansvaret för att bygga och använda vissa delar av tunneln som beredskapslager och även inrätta ett plats för nödboende?

  Var kan man se detta avtal? Finns det mer som stödjer påståendet?

  /scar

 • Thomas Larsson

  Ja just det, idag får man ju se upp. Tack för att du påminde mig.

 • Oscar vad är det för dag idag?

 • Magnus Redin

  Platsen för de blivande stötvågsportarna skulle kunna maskeras som cykelbaneramper!!!!

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!