Kalender

april 2014
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Slumpmässigt inlägg

Den stora förnekelsen

Antal besökare

 • 88Besökare idag:
 • 74Besökare igår:
 • 834Besökare förra veckan:
 • 1574Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
  Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
 • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
  The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]

Fukushima:s saknade reaktorkärnor har hittats!

Print Friendly, PDF & Email

Enligt säker källa har en eller flera reaktorkärnor kunnat kopplats till ett svart material som hittades runt länet där reaktorerna låg. Det betyder att det inte bara var en vätgas explosion som inträffade utan en explosion som spred radioaktivt material över delar av Japan. Detta var tydligt när reaktor 3 exploderade.

Trotts detta så är inte utsläppen lika höga som från Chernobyl. Men båda olyckorna har mycket gemensamt där man tog för givet att man arbetade under absolut säkerhet, vilket visade sig vara en myt. Så här skrev en expert:

Very serious mistakes were made that made the reactor essentially uncontrollable. Apparently, not only the operating personnel but also the supervision and management, over a period of 12 hours, lacked appreciation of the reactor design characteristics that made it extremely dangerous to operate under the conditions . . .

och från en annan expert:

A cascade of stupid errors that led to disaster,

och det är 29 år mellan de två!
Att driva kärnkraftverk är väldigt komplext och i båda fallen så överskattade man sin förmåga och trodde att det man höll på med var säkert. Olyckorna berodde inte extraordinära händelser utan mer på hybris och dålig design. Samma sak kan med andra ord tyvärr hända även här trots alla försäkringar om att våra kärnkraftverk är säkra. Den mänskliga faktorn var inte unik för Sovjet eller i Japan.

Fukushima Didn’t Just Suffer 3 Meltdowns … It Also Suffered Melt-THROUGHS and Melt-OUTS Washington’s Blog.
__________________

Antal lästa gånger: 56
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (8 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

8 comments to Fukushima:s saknade reaktorkärnor har hittats!

 • Farfar

  Vem är det som sköter våra kärnkraftverk när penningsystemet havererar?

 • Bengt Randers

  Bra fråga jag ska skriva en motion även om detta tänkte jag.

 • Robban

  Hej, Farfar. Oavsett vad dessa skötare heter eller har för titlar så är de alla medlemmar av släktet Homo Sapiens, vilket garanterar att dels nya misstag kommer att begås men framför allt att vi, p g a våra miserabla insikter i den fysiska verkligheten, inte har förmåga att styra utvecklingen i en annan riktning. Vi kommer alltså fortsätta ”utveckla” världen i den djupa övertygelsen att mer energi och resurser från naturen är vägen framåt.

 • Farfar

  Hej Robban!

  Makt och rikedom, givetvis mätt i pengar, hägrar fortfarande för de flesta och hur man ändra på det vet jag tyvärr inte. Den hårda vägen troligen?

 • Robban

  Nej, Farfar, det vet inte jag heller och det ligger inte inom våra möjligheter att göra det. Har vi nu (oavsiktligt naturligtvis) jobbat i tiotusen år på ”projekt civilisation” till detta stadium så vill det mycket till att inse att den i stället är vår väg till undergången. ”Den hårda vägen” är naturens väg enligt dess egna lagar och det är bara vi människor som tycker de är hårda för vi kan inte inse att på detta viset kan ingen art leva utan att förstöra sitt eget hem och mänskligt önsketänkande ger heller inga pluspoäng i naturen (inte ens med Guds hjälp).

 • jeppen

  Allt snack om kärnexplosion i F. är ungefär i klass med chemtrails-teorin.

  Fukushima visar att kärnkraften är värd sina olyckor. Trippel härdsmälta och inte mycket hände. För den som ser klart är det ett enormt styrkebesked.

 • robert

  Nyligen informerade förre premiärministern i Japan, Naoto Kan att vid andra betingelser/väder under Fukushimaolyckan hotade en evakuering av 50miljoner boende från närområdet.
  http://www.taz.de/1/archiv/?dig=2014/04/28/a0092

  Obehagligt, mardrömmen tar aldrig slut.

 • Robban

  Apropå antalet tummar upp eller ner i kommentatorsfältet så tycks samma inställning råda där som i demokratin ö h t: Man röstar om hur man vill att verkligheten ska se ut i st f att försöka förstå hur den faktiskt fungerar.
  /Robban

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!