Kalender

mars 2014
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Antal besökare

  • 87Besökare idag:
  • 74Besökare igår:
  • 833Besökare förra veckan:
  • 1573Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
    Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
  • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
    The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]

R Heinberg:

Print Friendly, PDF & Email

Det publiceras allt fler fantastiska mediarubriker, som försöker pracka på USA epitet – det nya ”Saudi America”.  Och flera svenska tidningar hänger på. Samtidigt  har många förståsigpåare varit snabba att uttala sin död för Peak Oil, att bristen på olja skulle vara ett minne blott. Inget kan vara felaktigare. Detta har vi skrivit många ggr här på bloggen. Tight oil är från början till slut en stor hype. Något som Kjell Aleklett verkligen kan bekräfta efter tre månader i Texas och ”frackingland”.

På Chris Martensons blogg PeakProsperity.com, har en av de vanligaste frågorna under de senaste två åren varit: kommer den ökade oljeeaglefordproduktionen från ”tightoil”  (fracking, tarsand etc) verkligen lösa USAs nödsituation och få fram flytande bränslen. Den frågan ställer Chris Martenson.

 

 

 

 

 

 

 

Inte alls, säger Richard Heinberg som är denna veckas podcast gäst hos Chris Martenson. Lyssna på länken med Richard och Chris och deras samtal:

http://youtu.be/wWfQuuXQN14

Båda är kollegor på Post Carbon Institute, och du får nu chansen att höra en klargörande och definitiv nedmontering av falska löften om amerikansk energioberoende. Något som också Kjell Aleklett har gjort på bloggen Aleklett`s Energy Mix många gånger. Förra veckan hölls också ett seminarium kring fracking på Globala Energisystem.

Enligt EIA kommer inte USA bli självförsörjande på olja

Enligt EIA kommer inte USA bli självförsörjande på olja

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 3,40 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!