Kalender

februari 2014
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Slumpmässigt inlägg

Fler förljugna kriser

Antal besökare

 • 31Besökare idag:
 • 133Besökare igår:
 • 644Besökare förra veckan:
 • 2413Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

Ny bok: The Money Bubble-Vad göra innan bubblan brister.

Print Friendly, PDF & Email

Chris Martenson på bloggen Peak Prosperity har intervjuat James Turk under temat ”Vi lever i en penningbubbla av episka proportioner” James Turk tror att den tid vi lever i nu kommer att studeras av framtida historiker i kommande generationer. Precis som vi idag förundras över den kollektiva galenskap som resulterade i t ex holländska tulpanspekulationer, kommer vår tid bli känd som den tid då samhället glömt bort vad pengar egentligen är.

Och resultatet blir att vi har samlat på oss fel typer av rikedomar. Idag, är det mestadels finansiella tillgångar som värderas och eftersträvas. Och precis som dessa tidigare spekulationsbubblor för hundratals år sedan, kommer värdet på pappersrikedomar att förångas, när den nuvarande ”tillgångsboomen” går i konkurs.

Däremot kommer de som innehar materiella och produktiva tillgångar eller riktiga pengar att klara sig relativt bättre.
James Turk och hans medförfattare John Rubino (bloggen DollarCollapse.com) har nyligen publicerat en ny bok som beskriver detaljerna i deras förutsägelse. Boken heter The Money Bubble: Vad går att göra innan bubblan brister. Lyssna på Chris M:s intervju med James Turk på 34 minuter.

I boken gräver de fram orsakerna till varför världen är predestinerad att hamna i en ”crack-up boom” som Ludwig von Mises kallade tillståndet.

Begreppet ”crack-up boom” inträffar när alla inser att inflationen är utom kontroll och vill bli av med sina papperspengar och få ”riktiga” saker, oavsett hur mycket det kostar att göra det. I sin mest extrema form, när ingen vill ha papperspengar som utbyte för något, kommer det finansiella systemet att kollapsa.

 

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (6 votes, average: 2,83 out of 5)
Loading...

2 comments to Ny bok: The Money Bubble-Vad göra innan bubblan brister.

 • Anders O

  För ”full disclosure” kan det vara värt att nämna att James Turk äger GoldMoney, som tjänar pengar på att folk tvivlar på fiatvalutor och köper på sig fysiskt guld istället. (http://www.goldmoney.com/company/about-goldmoney)

 • Hej Anders O! Det är rätt i så måtto är han part i målet. Han nämner också guld och silver i intervjun, Låter ganska vederhäftigt om man sätter in dessa våra enda värdemetaller i ett sammanhang och hur strömmarna går globalt och hur mkt verkligt guld och silver som egentligen finns hos de olika Riksbankerna runt om i världen.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!