Kalender

november 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Antal besökare

 • 162Besökare idag:
 • 333Besökare igår:
 • 1223Besökare förra veckan:
 • 1474Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Familjen Hedenhös vore kanske bättre litteratur!

Print Friendly, PDF & Email

Jag har samlat ihop några av mina observationer och funderingar, som jag präntat ned på Facebook från den 17 november till 23 november 2013. Det handlar om tillståndet i konungariket Sverige och utblickar mot EU och världen utifrån min utkikspost. Som vanligt med fokus på sambandet mellan de tre E:na – Ekonomi, Energi och Ekologi. Kanske har du oxå funderat på vart vi är på väg och vilka synliga och osynliga krafter som styr vägen framåt! Förväntar mig inte att du ska gilla och acceptera allt jag skriver och kritiserar, men kanske finns det något som får dig att häpna eller rent av bli förbannad! Tala då om det, inte bara för mig, utan dela med dig till andra!

Ett är säkert. Vi håller på att glida in i en ny verklighet vare sig vi vill eller inte och omställningen av samhället smyger så sakta på oss. Hur gör du? Åker du med eller försöker du navigera i denna nya motstridiga verklighet? Trevlig läsning!

1.I gårdagens Svd skrev Cervenka i papperstidningen ännu en fantastisk bra betraktelse. ”Ett ekonomisk uppsving har blivit något hotfullt” Artikeln finns ännu inte digitalt publicerad. Här några citat ut artikeln:
Alla politiker vet mycket väl att den bostadsbubbla och den lånekarusell som de påstår sig vara oroade över enkelt skulle kunna stoppas”. Om bostäder och brf-rallyt…

2. Hybris är en farlig sjukdom speciellt bland politiker och byggnadsfolk. Den blir hyperfarlig om och när de båda grupperna slår sina påsar ihop. Bloggen Cornucopia har granskat statistik från SCB och visar i ett antal grafer den hybris och de överdrifter som förs fram av både av lokal- och rikspolitiker om befolkningsutvecklingen i Stockholm.
Dags att vakna3. Det är inte alla som riktigt förstått att den svenska välfärden med ett uppbyggt skyddsnät som fångade upp och hjälpte medborgarna att få en andra chans vid sjukdom och arbetslöshet, sen länge är nedmonterad Det har skett under retoriken att bevara och utveckla välfärden. Och alla medborgare kan råka lika illa ut som Håkan Carlberg, arbetslös och bostadslös. fd. VD, Regionchef, Rektor, Projektledare. Läs hans öppna brev till statsminister Reinfeldt.

4. Här kommer en naken och avslöjande redovisning av tillståndet i det svenska järnvägsnätet, som visar Trafikverkets rent ut sagt inkompetenta arbete tillsammans med nuvarande Alliansregering. En regeringen som inte gillar järnvägar utan satsar på vägar, tunnlar och broar och favoriserar fordonstrafiken med lägre skatter och struntar i beslutade utsläppsmål!
”Underhållsberget har byggts upp sedan man 2005 slopade förebyggande underhåll och ersatte det med bara felavhjälpande. Men det finns fortfarande fel sedan det året som inte åtgärdats. Östnytt har granskat 61 urspårningar sedan 2008, och av dem berodde 23 på kända banfel som inte åtgärdats. Många banmästare har slutat rapportera fel. Det är inte lönt…”

5. Fisken snart borta ett resultat av en groteskt överfiske, inte bara i de svenska vattnen!
Google6. Google väller fram och slukar allt fler – t o m svenska kommuner lägger aningslöst över allt mer information och kommunikation på denna mastodont som gör som dom själva vill. Det finns inga garantier eller laglig möjlighet att få rättelse om Google helt enkelt raderar ut, spärrar och plockar bort allt som du eller kommunen skickat in till Googles servrar. Storebror är här så passa dig!

 

7. I dessa dagar då Trafikverket och Alliansen är ut i media och med näbbar och klor försöker försvara sina järnvägssatsningar och framför allt det goda underhållet av svenska järnvägar vill jag påminna om att Trafikverket omvärdera Förbifart Stockholm. Denna 30 miljarders satsning (minst) under 10 år har av Trafikverket uppgraderat från olönsam till lönsam. Inkompetensen på Trafikverket förvånar inte. Läs vad vi på ASPO skrivit tidigare om den huvudlösa beslutet att bygga Förbifart Stockholm.

8. Sent ska syndaren vakna, Tepco-chefen varnar andra länder för kärnkraftshaverier!
Fukushima

9. Kapitalet och intjäningsförmågan prioriteras alltid i ett nyliberalt EU!

 

 

 

 

 

10. Det är fler som undrar vart är vi på våg? Denna gång Matt Damon!
Matt Damon

 

 

11. De borde aldrig åkt dit! Det går aldrig att bota symtomen utan att angripa orsakerna, Känn er lurade och förbli lurade! Har man inte klart för sig hur systemet ser ut så fäktar man förgäves.

12. Vill ni veta mera om framtiden och vad vi behöver göra för våra barn och barnbarn ska få ett drägligt liv, hör av er, martin.saar@live.se

Konsumera Smartare13. Denna stackars Klas Eklund är som vanligt ute och cyklar, ——kanske den ekonom som bidragit mest till den ekonomikris vi i dag befinner oss i. Boken ”Vår ekonomi : en introduktion till samhällsekonomi” är obligatorisk studielitteratur på Handels!. Familjen Hedenhös vore kanske bättre litteratur!

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (4 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

1 comment to Familjen Hedenhös vore kanske bättre litteratur!

 • Bosse

  Man kan ju undra….om man skulle folkomrösta om många av ovanstående missförhållanden skulle det troligen visa sig att de flesta skulle tycka att det är just missförhållanden och skulle kräva en ändring. Men ändå fortsätter galenskaperna…lyssnar politikerna inte längre till folket…eller ger dom blanka fan i vad folk tycker? Vem äger makten $$$$?

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!