Kalender

november 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Slumpmässigt inlägg

Earth day föredrag av N. Hagen

Antal besökare

 • 87Besökare idag:
 • 74Besökare igår:
 • 833Besökare förra veckan:
 • 1573Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
  Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
 • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
  The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]

Familjen Hedenhös vore kanske bättre litteratur!

Print Friendly, PDF & Email

Jag har samlat ihop några av mina observationer och funderingar, som jag präntat ned på Facebook från den 17 november till 23 november 2013. Det handlar om tillståndet i konungariket Sverige och utblickar mot EU och världen utifrån min utkikspost. Som vanligt med fokus på sambandet mellan de tre E:na – Ekonomi, Energi och Ekologi. Kanske har du oxå funderat på vart vi är på väg och vilka synliga och osynliga krafter som styr vägen framåt! Förväntar mig inte att du ska gilla och acceptera allt jag skriver och kritiserar, men kanske finns det något som får dig att häpna eller rent av bli förbannad! Tala då om det, inte bara för mig, utan dela med dig till andra!

Ett är säkert. Vi håller på att glida in i en ny verklighet vare sig vi vill eller inte och omställningen av samhället smyger så sakta på oss. Hur gör du? Åker du med eller försöker du navigera i denna nya motstridiga verklighet? Trevlig läsning!

1.I gårdagens Svd skrev Cervenka i papperstidningen ännu en fantastisk bra betraktelse. ”Ett ekonomisk uppsving har blivit något hotfullt” Artikeln finns ännu inte digitalt publicerad. Här några citat ut artikeln:
Alla politiker vet mycket väl att den bostadsbubbla och den lånekarusell som de påstår sig vara oroade över enkelt skulle kunna stoppas”. Om bostäder och brf-rallyt…

2. Hybris är en farlig sjukdom speciellt bland politiker och byggnadsfolk. Den blir hyperfarlig om och när de båda grupperna slår sina påsar ihop. Bloggen Cornucopia har granskat statistik från SCB och visar i ett antal grafer den hybris och de överdrifter som förs fram av både av lokal- och rikspolitiker om befolkningsutvecklingen i Stockholm.
Dags att vakna3. Det är inte alla som riktigt förstått att den svenska välfärden med ett uppbyggt skyddsnät som fångade upp och hjälpte medborgarna att få en andra chans vid sjukdom och arbetslöshet, sen länge är nedmonterad Det har skett under retoriken att bevara och utveckla välfärden. Och alla medborgare kan råka lika illa ut som Håkan Carlberg, arbetslös och bostadslös. fd. VD, Regionchef, Rektor, Projektledare. Läs hans öppna brev till statsminister Reinfeldt.

4. Här kommer en naken och avslöjande redovisning av tillståndet i det svenska järnvägsnätet, som visar Trafikverkets rent ut sagt inkompetenta arbete tillsammans med nuvarande Alliansregering. En regeringen som inte gillar järnvägar utan satsar på vägar, tunnlar och broar och favoriserar fordonstrafiken med lägre skatter och struntar i beslutade utsläppsmål!
”Underhållsberget har byggts upp sedan man 2005 slopade förebyggande underhåll och ersatte det med bara felavhjälpande. Men det finns fortfarande fel sedan det året som inte åtgärdats. Östnytt har granskat 61 urspårningar sedan 2008, och av dem berodde 23 på kända banfel som inte åtgärdats. Många banmästare har slutat rapportera fel. Det är inte lönt…”

5. Fisken snart borta ett resultat av en groteskt överfiske, inte bara i de svenska vattnen!
Google6. Google väller fram och slukar allt fler – t o m svenska kommuner lägger aningslöst över allt mer information och kommunikation på denna mastodont som gör som dom själva vill. Det finns inga garantier eller laglig möjlighet att få rättelse om Google helt enkelt raderar ut, spärrar och plockar bort allt som du eller kommunen skickat in till Googles servrar. Storebror är här så passa dig!

 

7. I dessa dagar då Trafikverket och Alliansen är ut i media och med näbbar och klor försöker försvara sina järnvägssatsningar och framför allt det goda underhållet av svenska järnvägar vill jag påminna om att Trafikverket omvärdera Förbifart Stockholm. Denna 30 miljarders satsning (minst) under 10 år har av Trafikverket uppgraderat från olönsam till lönsam. Inkompetensen på Trafikverket förvånar inte. Läs vad vi på ASPO skrivit tidigare om den huvudlösa beslutet att bygga Förbifart Stockholm.

8. Sent ska syndaren vakna, Tepco-chefen varnar andra länder för kärnkraftshaverier!
Fukushima

9. Kapitalet och intjäningsförmågan prioriteras alltid i ett nyliberalt EU!

 

 

 

 

 

10. Det är fler som undrar vart är vi på våg? Denna gång Matt Damon!
Matt Damon

 

 

11. De borde aldrig åkt dit! Det går aldrig att bota symtomen utan att angripa orsakerna, Känn er lurade och förbli lurade! Har man inte klart för sig hur systemet ser ut så fäktar man förgäves.

12. Vill ni veta mera om framtiden och vad vi behöver göra för våra barn och barnbarn ska få ett drägligt liv, hör av er, martin.saar@live.se

Konsumera Smartare13. Denna stackars Klas Eklund är som vanligt ute och cyklar, ——kanske den ekonom som bidragit mest till den ekonomikris vi i dag befinner oss i. Boken ”Vår ekonomi : en introduktion till samhällsekonomi” är obligatorisk studielitteratur på Handels!. Familjen Hedenhös vore kanske bättre litteratur!

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (4 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

1 comment to Familjen Hedenhös vore kanske bättre litteratur!

 • Bosse

  Man kan ju undra….om man skulle folkomrösta om många av ovanstående missförhållanden skulle det troligen visa sig att de flesta skulle tycka att det är just missförhållanden och skulle kräva en ändring. Men ändå fortsätter galenskaperna…lyssnar politikerna inte längre till folket…eller ger dom blanka fan i vad folk tycker? Vem äger makten $$$$?

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!