Ekonomi - Energi

Perspektiv på framtidens oljeanvändning

Print Friendly, PDF & Email

NOG hade ett seminarium den 9 september 2013. Där deltog Kjell Aleklett och Eirik Wærness från Statoil. Det var ca 110 personer som deltog. Moderator var Staffan Riben från NOG
Jag spelade in ljudet och hittade OH bilderna på NOG’s hemsida. Och har nu mixat ihop detta till film som jag lagt ut på YouTube , om någon vill se.

Detta är den första delen med Alekletts presentation.

[youtube id=”i3g65uadRl4″]

Detta är den andra delen med Wærness presentation.

[youtube id=”kr8t2NztpHY”]

Och här är slutfrågor och sammanfattningen. Ljudet och bilden är mixade från olika källor så det är lite osynkroniserat  mellan bild och ljud.

[youtube id=”bQ6CToNdqKE”]

Om detta är är av intresse så kan vi fortsätta lägga upp nytt material när det är något av intresse.

 

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

One comment on “Perspektiv på framtidens oljeanvändning

  1. John Mauldin är bra på ekonomi och på interaktionen mellan den reala och finansiella ekonomin. Här intervjuar han en kille som menar att tyskarna inte har övervägt att använda den nya frackingtekniken som föröder många delar av USA:s ekosystem för att tjäna ytterligare pengar på de gamla tyska oljekällorna.

    http://www.mauldineconomics.com/landing/next-bakken-presentation

    Vad tror ni, är detta ett försök att göra mer pengar på att sprida den affärsmodell som bygger på fracking till Europa – och vad kan det betyda när det gäller tillförseln i Europa?

    Min uppfattning är att fracking innebär att man genom fracking kan driva de ekologiska skadeverkningarna betydligt längre än genom konventionell brytning av kol, olja och gas.

Comments are closed.