Kalender

maj 2013
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Antal besökare

 • 63Besökare idag:
 • 79Besökare igår:
 • 693Besökare förra veckan:
 • 2264Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • To Be Sustainable, Green Energy Must Generate Adequate Taxable Revenue 15 juli, 2021
  What allows any type of energy to be sustainable? I would argue that one of the requirements for sustainability is adequate production of taxable revenue. Company managements depend upon taxable revenue for many purposes, including funding new investments and paying dividends to shareholders. Governments depend upon taxable income to collect enough taxes to provide infrastructure […]
 • Was the fall of the Roman Empire due to plagues & climate change? 20 juli, 2021
  Preface. Harper (2017) shows the brutal effects of plagues and climate change on the Roman Empire. McConnell (2020) proposes that a huge volcanic eruption in Alaska was a factor in bringing the Roman Empire  and Cleopatra’s Egypt down. In addition, … Continue reading →

England bankrutt 2014, när Skottland lämnar Unionen

Print Friendly, PDF & Email

Den 18 september 2014 kommer det skotska folket att ha en folkomröstning om sin framtid inom förenade kungariket – Storbritannien. Då kommer de att svara på den enkla frågan: Borde Skottland vara ett självständigt land? Ja eller Nej. En ödesfråga för England!Skulle skottarna säga ja, kommer detta att få långtgående politiska och socioekonomiska konsekvenser för Skottland och resten av Storbritannien. Men det kommer också att innebära att Storbritanniens energisäkerhet urholkas och lämna landet i ett erbarmligt tillstånd, eftersom den största delen av den kvarvarande olje- och gasreserverna i Nordsjön och Atlanten ligger i skotska vatten. Det skriver The Oil Drum.

Vi som följt utvinningen i Nordsjön vet att Storbritannien inkl Skottland nådde sin maximala produktion 1999, bl a på grund av en fatal felbedömning hur snabbt landet skulle realisera sina olje- och gasfyndigheter. Om detta har jag skrivit tidigare med anledning av Margret Thatchers död. Oljan i Nordsjön och IMF räddade Storbritannien från statsbankrutt i slutet av 60-talet. Men nu kryper den på England igen! Margret Thatcher borde tack oljan för att landet kom på fötter.

Fallande UK produktion av olja och gasDet tornar upp sig ytterligare en fasansfull motgång – för Camerons England – risken att bli utan egen olja och gas och i en verklighet, där landets totala skulder överstiger BNP med mer än 500 %. I världstopp!

För att förstå de händelser som ledde fram till den nuvarande situationen är det nödvändigt att gå tillbaka till 1707, när den nuvarande unionen bildades mellan Skottland och England. Detta kom i kölvattnet av katastrofala investeringar i den nya världen i Panama kallad ”Darien Scheme” och då många skotska adelsmän förlorade betydande delar av sin förmögenhet. Och detta riskerade då att lämna Skottland i fattigdom.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (7 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

1 comment to England bankrutt 2014, när Skottland lämnar Unionen

 • Det är lätt att glömma bort att UK är en av de stora svenska exportländerna! Vad händer när UK går in i köpstopp efter en bankrutt? Många tror eller vill få oss att tro (Borg) att Sverige ska surfa fram oberörd av den finanskris, som härjar inom Euro – sfären och EU och som enligt tyska riksbankschefen kommer att pågå minst 10 år till!

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!