Kalender

mars 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Antal besökare

 • 36Besökare idag:
 • 126Besökare igår:
 • 736Besökare förra veckan:
 • 1657Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Aquifer decline in California 17 september, 2021
  Preface. On top of aquifer depletion, water shortages in California are also expected in the future as rainfall and snowfall decline and snow melts earlier. Over half of Americans rely on underground aquifers for drinking water (Glennon 2002). Seventy percent … Continue reading →

Trolig koppling mellan kall vår och isförlusten i Arktis.

Print Friendly, PDF & Email

Den kalla våren över stora delar av norra Europa och Nordamerika har kanske sin förklaring i den stora isförlusten som var förra sommaren i Arktis då de is täckta områdena är 80% mindre än för 30 år sedan. Vi ligger redan under förra årets extrema isutbredning.

De isfria områdena avger stora mängder värme till luftlagren i norr. Detta leder till att jetströmmen flyttas och gör att kalla luftmassor kan strömma söderut. Förhållandet kan bestå länge då jetströmmen nu är starkare så det läget vi nu har kan bestå ett bra tag. Detta var till motsats mot 2012 då vi hade rekordvärme tidigt. Med mer öppet vatten i Arktis så går mer energi ner i vattnet och detta leder till mer extrema väder händelser i framtiden. Grönland har i år haft en varmare vinter än normalt.

Scientists link frozen spring to dramatic Arctic sea ice loss | Environment | guardian.co.uk.
__________________

Antal lästa gånger: 25
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

1 comment to Trolig koppling mellan kall vår och isförlusten i Arktis.

 • Fortuneteller

  Isutbredningen i Arktis är tillbaka på samma nivå som förra året vid denna tid. Jetströmmen går söderut pga att den globala uppvärmningen har upphört sedan länge och att solaktivitet/solcykeln är ovanligt svag. Man diskuterar ”Grand Minimum” vilket kan leda till att vi går in i en ny ”liten istid” som vi hade på 1600-talet.
  se även denna länk:
  Mar 15/16 – From Piers Corbyn:-
  ”The new Mini Ice Age is upon us” (Active pdf via http://bit.ly/YwPTBH ) is getting a lot of interest. There are many examples of its development and many serious agricultural and economoc issues that must be addresse. Some important matters are:
  => Increase in storms enhanced by Jet stream meanders – eg More Sandy’s
  => Increase in extreme damaging hail events
  => World hunger as temperate zones have increasingly poor harvests due to late Springs and wet cold summers.
  Prayer Wheels (wind turbines) and burning food (biofuels) are the total wrong way to go. The CO2 warmist religion and the self-serving (or stupid), ’climate experts’, academics, politicians and media who espouse it must be stopped.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!