Kalender

mars 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Slumpmässigt inlägg

Är metanhydrat en lösning?
Är metanhydrat en lösning?

Antal besökare

 • 51Besökare idag:
 • 65Besökare igår:
 • 546Besökare förra veckan:
 • 1563Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Is the debt bubble supporting the world economy in danger of collapsing? 17 maj, 2022
  With an ever-lower cost of debt, the economy has had a hidden tailwind pushing it long between 1981 to 2020. Now that interest rates are again rising, the danger is that a substantial portion of this debt bubble may collapse. My concern is that the economy may be headed for an incredibly hard landing because […]
 • By Gaia Gardener: On Suffering 15 maj, 2022
  Buried in the comments of the last post we discussed human overshoot and what should be done about it. I proposed our goal should be to minimize suffering and that the best path to achieving this goal is awareness of Ajit Varki’s Mind Over Reality Transition (MORT) theory. My view, in summary, is that when […]

Anders Borg har du förstått eller mörkar du?

Print Friendly, PDF & Email

Egentligen säger Andreas Cervenkas föredrag allt om hur illa Borgs Pippilångstrumpsekonomi mår. Det finns ingen beredskap för t ex mindre fossilt bränsle, som råolja. Sverige som nation litar på att multinationella oljeföretag ska fortsätta sälja flytande bränsle till oss. Och det gör de så länge vi har pengar eller låtsas ha pengar att betala med. Oljebolagen ska rädda oss enligt Reinfeldt i den marknadsliberala ekonomi som Moderaterna vill trycka på oss. Det gäller att försöka hålla igång en fortsatt konsumtion och bättra på vår BNP. Borgs BNP. Eller som Reinfeldt säger i en kommentar i samband med presentationen av Framtidskommissionens rapport förra veckan:

”inte bör bli att vi ska konsumera mindre”.

Det är för mig obegripligt!

Bäste Anders Borg det räcker inte med att redovisa en hanterbar statsskuld som du försökt lura i oss och fått så mycket beröm för. Landet Sverige har även stora för att inte säga överväldigande skulder i form av hushålls, finans- och företagsskulder! Men det vill du Anders Borg gärna att vi glömmer, eftersom du endast är intresserad av statsskulden, inte svensk total skuldsättning. Den verkar du inte bry dig om. Den är alldeles för genant och avskräckande!

Dina kompisar inom EU ser oxå endast på statsskulden, eller hur!? Du Anders Borg har spätt på penningmängden i Sverige med sk jobbskatteavdrag i fem olika omgångar och med över 200 miljarder kronor. Allt för att vi medborgare ska låna och konsumera och klara dina BNP-siffror. Vilket är ett reptrick som dina kollegor gillar!
Du, Anders Borg, har alltså varit dirigenten i detta groteska låntagande genom att ge mer pengar till medborgarna för att de ska kunna låna ännu mer för att hålla igång konsumtionen och den svenska BNPn.

Och du står som vinnare men medborgarna får ta konsekvenserna, de trodde på dig! Och det värsta av allt. Efter förra veckans presentation av Framtidskommissionens slutrapport anser du och Reinfeldt att vi medborgare ska fortsätta konsumera till varje pris, gärna genom ännu mer skuldsättning!? Och var finns bristen på energi i närtid före 2020 för flytande bränsle med, i din kalkyl?

Hur kan svenska medborgare missa det faktum att regeringen vansköter vår ekonomi så till den milda grad att vi snart blir nästa land efter Cypern som far illa. Läs vad Andreas Cervenka säger i föregående inlägg! Sverige tillhör de tunga bankländerna! Detta kommer att stå oss medborgare och landet Sverige dyrt! Mycket dyrt…..och du Anders Borg hur kan flytande bränsle som råolja bli en ickefråga för framtiden i ett land som är helt beroende ändliga resurser som olja?

 

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (6 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

4 comments to Anders Borg har du förstått eller mörkar du?

 • Alf Johansson

  Anders Borg och alla andra politiker i riksdagen vet mycket väl vad som behöver göras, men man vet inte hur man skall bli återvalde sedan. Att tala klarspråk är liktydigt med politiskt självmord.

  Situationen liknar den ekonomiska krisen. Där visste politikerna redan 2008 mycket väl vad som borde göras, men man intalade sig att det var en tillfällig medgång i ekonomin. Alltså ingen åtgärd.

  Fortsättning följer.

 • Kuckeliku

  Och vad är det Anders Borg och alla andra politiker i riksdagen mycket väl vet behöver göras?

 • Alf Johansson

  Att man skulle ha konkursat och delat upp bankerna i en frisk del och en sjuk del på det sätt som man nu har börjat med på Cypern. Då hade man inte behövt stjäla spararnas pengar som man nu gör när det inte längre är politiskt möjligt att stjäla skattebetalarnas pengar för att rädda bankerna.

 • Ja, det är en fin ordning som vi snickrat ihop för bankverksamheten.

  ”De svenska bankerna har 12000 miljarder kronor i skulder med bara 5 % av detta är aktieägarnas kapital som då blir bufferten för förluster och så här ser det ut i världen, något bättre i USA men sämre i delar av Europa. Innan finanskrisen var det ännu sämre. Det säger sig självt att om ett företag har en belåning på 97 % så är man väldigt sårbar och därför behöver man bygga detta enorma skyddsnät för bankerna, men det gör samtidigt att bankerna kan ta större risker.

  Aktieägarna kan förlora sina 5 % men resten får staten och skattebetalarna stå för, vilket innebär att hela statens balansräkning står på spel. Aktieägarna tar 5 % av risken, men tar hela vinsten och skattebetalarna tar förlusten.” Andreas Cervenka SvD

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!