Kalender

december 2012
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Slumpmässigt inlägg

Ny helkväll med ASPO Sverige!

Antal besökare

 • 88Besökare idag:
 • 124Besökare igår:
 • 979Besökare förra veckan:
 • 694Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Dr. Tom Murphy’s Infinite Growth with a Finite Brain 5 december, 2023
  Physicist Dr. Tom Murphy is one of the most aware and smart people I know of. He’s also a wise man that cares about things that matter, and tries to set a good example with his lifestyle. I’ve followed and learned from Dr. Murphy for 15 years, and have watched him grow through stages: https://dothemath.ucsd.edu/2023/12/confessions-of-a-disillusioned-scientist/ […]
 • The 10th planetary boundary: Salt 29 november, 2023
  Preface. Rockström J et al (2009) famously proposed that there are 9 Planetary Boundaries: Exploring the Safe Operating Space for Humanity in Ecology & Society that pose existential threats. This study’s authors propose adding a 10th boundary: Safe and sustainable salt … Continue reading →

Kjell Alekletts besök i P3 Morgonpasset

Print Friendly, PDF & Email

ASPO Internationals ordförande Kjell Aleklett, har deltagit i P3 radioprogram Morgonpasset. Blogen Bodis har skrivit ett inlägg om detta med länkar till de olika delarna här. Annars finns dom här.

1: Oljans kraftfulla tag om världen.
2: Vi kan inte leva som vi gör.
3: De skrattade åt mig förr”.
4: 25 % av oljan går till mat”.

Kjell är nu i USA på den årliga ASPO konferanssen som ASPO USA håller i. Där det föreslogs att ett nytt peak oil hälsningstecken. Det går att se detta på webben. Man tar upp skiffer olja och en massa andra saker.
Morgonpasset

Bodis: Kjell Alekletts besök i P3 Morgonpasset.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

1 comment to Kjell Alekletts besök i P3 Morgonpasset

 • Tycker verkligen att Kjell A ger sitt allra bästa i dessa 4 avsnitt ur Morgonpasset. Vill ni få en lättsmält introduktion till PO (peakoil) m a o att vi glider in i en tid med brist på olja /energi och vad det kommer att betyda för just dig i vardagslivet. Då ska du lyssna på dessa korta avsnitt från P3 Morgonpasset. Ungdomar som rumlar runt på Stureplan får ngt att tänka på. Jorden går inte under som Kjell Aleklett säger, utan vi möter en ny verklighet! Vinnaren är den som förstår och agerar, NU!

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!