Kalender

september 2012
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Antal besökare

 • 164Besökare idag:
 • 333Besökare igår:
 • 1225Besökare förra veckan:
 • 1476Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Varför oljebolagen vill glömma de senaste 14 åren - och peakoil!

Print Friendly, PDF & Email

”Det är och kommer alltid att vara hastigheten i oljeproduktionen som betyder något, m a o det är kranen som räknas inte innehållet i tanken.  Om oljeproduktionen stoppas för en tillräckligt lång period – tillräckligt för att dränera alla leveranser – då skulle den moderna civilisationen som vi känner den kollapsa. Mängden reserver skulle inte spela någon roll eftersom produktionen skulle ha sjunkit till noll.
Det är därför oljetoppen (peakoil) betyder så mycket, och varför platt oljeproduktion, inte ökande, har varit en stor bidragande faktor till den instabila världsekonomin vi haft under senare år.”

Detta skriver Kurt Cobb. En respekterad oljeanalytiker bl a en av grundarna till ASPO USA. Nu har han skrivit den första av sex artiklar om peakoil och varför oljebolagen aldrig kommer att erkänna att den billiga oljans tid är över och att nuvarande produktion av crude oil, den fina olja, legat på samma nivå i 7 år. http://resourceinsights.blogspot.se/2012/09/why-oil-industry-doesnt-want-you-to.html

Kurt Cobb är författare och kolumnist som talar och skriver om energi och miljö. Hans kolumn publiceras på Paris-baserade webbplats Scitizen som skriver om vetenskapsnyheter. Hans arbete har uppmärksammats på Energy Bulletin, 321 energi, Le Monde Diplomatique, EV World och andra siter. Kurt Cobb har också skrivit romanen Prelude. http://preludethenovel.com/

Romanen Prelude

Prelude- en roman som varnade för nuvarande pristopp på olja. En berättelse om hemligheter, svek och ankomsten av peak oil.

 

 

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!