Kalender

september 2012
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Antal besökare

 • 39Besökare idag:
 • 80Besökare igår:
 • 605Besökare förra veckan:
 • 2288Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

Varför oljebolagen vill glömma de senaste 14 åren - och peakoil!

Print Friendly, PDF & Email

”Det är och kommer alltid att vara hastigheten i oljeproduktionen som betyder något, m a o det är kranen som räknas inte innehållet i tanken.  Om oljeproduktionen stoppas för en tillräckligt lång period – tillräckligt för att dränera alla leveranser – då skulle den moderna civilisationen som vi känner den kollapsa. Mängden reserver skulle inte spela någon roll eftersom produktionen skulle ha sjunkit till noll.
Det är därför oljetoppen (peakoil) betyder så mycket, och varför platt oljeproduktion, inte ökande, har varit en stor bidragande faktor till den instabila världsekonomin vi haft under senare år.”

Detta skriver Kurt Cobb. En respekterad oljeanalytiker bl a en av grundarna till ASPO USA. Nu har han skrivit den första av sex artiklar om peakoil och varför oljebolagen aldrig kommer att erkänna att den billiga oljans tid är över och att nuvarande produktion av crude oil, den fina olja, legat på samma nivå i 7 år. http://resourceinsights.blogspot.se/2012/09/why-oil-industry-doesnt-want-you-to.html

Kurt Cobb är författare och kolumnist som talar och skriver om energi och miljö. Hans kolumn publiceras på Paris-baserade webbplats Scitizen som skriver om vetenskapsnyheter. Hans arbete har uppmärksammats på Energy Bulletin, 321 energi, Le Monde Diplomatique, EV World och andra siter. Kurt Cobb har också skrivit romanen Prelude. http://preludethenovel.com/

Romanen Prelude

Prelude- en roman som varnade för nuvarande pristopp på olja. En berättelse om hemligheter, svek och ankomsten av peak oil.

 

 

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!