Kalender

maj 2012
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Antal besökare

  • 87Besökare idag:
  • 74Besökare igår:
  • 833Besökare förra veckan:
  • 1573Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
    Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
  • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
    The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]

Hur ser Kommunerna på Peak Oil?

Print Friendly, PDF & Email

FOI har gjort en utredning om hur politiker och chefer i landets kommuner ser på klimatförändringarna. Politiker och chefer kan delas in i tre grupper, övertygade (30%), osäkra (61%) och klimatförnekare (9%). Detta är rätt uppseende att 70 % av chefer och politiker inte är övertygade om att klimatet förändras och troligen gör att omställningsarbetet försenas. Hur ser Kommunerna på Peak Oil? Det är inget vi får veta av denna rapport. Men det skulle säkert vara andra grupperingar, där den största skulle vara Vet Ej eller Osäker, om man frågat dessa om Peak oil och dess konsekvenser.

En annan intressant iakttagelse som görs är att 77% av gruppen inte vill ha mer klimatinformation! Om vi i stället tittar på Peak Oil så är det ett mycket stort område som spänner över alla områden inom det tre E:na, Energi, Ekonomi o Ekologi, plus några andra som te x Sociologi. Där det kommer att behövas stora insatser för att informera alla.

Kommuner ser olika på klimatförändringarna – FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

3 comments to Hur ser Kommunerna på Peak Oil?

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!