Kalender

april 2012
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Antal besökare

 • 67Besökare idag:
 • 79Besökare igår:
 • 697Besökare förra veckan:
 • 2268Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • To Be Sustainable, Green Energy Must Generate Adequate Taxable Revenue 15 juli, 2021
  What allows any type of energy to be sustainable? I would argue that one of the requirements for sustainability is adequate production of taxable revenue. Company managements depend upon taxable revenue for many purposes, including funding new investments and paying dividends to shareholders. Governments depend upon taxable income to collect enough taxes to provide infrastructure […]
 • Was the fall of the Roman Empire due to plagues & climate change? 20 juli, 2021
  Preface. Harper (2017) shows the brutal effects of plagues and climate change on the Roman Empire. McConnell (2020) proposes that a huge volcanic eruption in Alaska was a factor in bringing the Roman Empire  and Cleopatra’s Egypt down. In addition, … Continue reading →

Sverige är inte oberoende av omvärlden.

Print Friendly, PDF & Email

För er som trodde att Sverige på något sätt skulle klara sig opåverkat av Peak Oil, tack vare vår kärnkraft, skogsråvara mm. så är det nyttigt att läsa denna artikel i Svenska Dagbladet. Orderingången i industrin, och i synnerhet exportindustrin, har under februari rasat ordentligt. För hemmamarknaden är nedgången måttlig, 1.1%, men för exportmarknaden är nedgången hela 8.5%.

/Mats Lindqvist, ASPO Sverige

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 3,20 out of 5)
Loading...

2 comments to Sverige är inte oberoende av omvärlden.

 • Räknar man på biokapacitet per capita så kan man dock konstatera att Sverige är ett av tre rika länder (Finland och Kanada är de andra två) som har absolut störst möjligheter att försörja sig själva. Att Sverige däremot skulle kunna klara sig från ett betydligt sämre ekonomiskt läge är enbart önsketänkande.

 • Petter

  Sen är det ju så att om man bor i ett land som har det jävligt pissigt, så kan man ta sitt pick och pack och flytta på sig. Sverige kan inte stå som nån isolerad paradis ö där allt flyter på utan problem medan världens övriga länder har totalt kaos.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!