Kalender

april 2012
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Antal besökare

 • 14Besökare idag:
 • 66Besökare igår:
 • 524Besökare förra veckan:
 • 1797Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Is the debt bubble supporting the world economy in danger of collapsing? 17 maj, 2022
  With an ever-lower cost of debt, the economy has had a hidden tailwind pushing it long between 1981 to 2020. Now that interest rates are again rising, the danger is that a substantial portion of this debt bubble may collapse. My concern is that the economy may be headed for an incredibly hard landing because […]
 • By Gaia Gardener: On Suffering 15 maj, 2022
  Buried in the comments of the last post we discussed human overshoot and what should be done about it. I proposed our goal should be to minimize suffering and that the best path to achieving this goal is awareness of Ajit Varki’s Mind Over Reality Transition (MORT) theory. My view, in summary, is that when […]
 • Why do Natural Gas & Oil cost so much? 21 maj, 2022
  Preface. Below are excerpts from U.S. House & Senate hearings where various speakers made the case that due to tight fracked gas & oil the United States had 100 or 200 or even 250 years of Energy Independence ahead.  For … Continue reading →

Sverige är inte oberoende av omvärlden.

Print Friendly, PDF & Email

För er som trodde att Sverige på något sätt skulle klara sig opåverkat av Peak Oil, tack vare vår kärnkraft, skogsråvara mm. så är det nyttigt att läsa denna artikel i Svenska Dagbladet. Orderingången i industrin, och i synnerhet exportindustrin, har under februari rasat ordentligt. För hemmamarknaden är nedgången måttlig, 1.1%, men för exportmarknaden är nedgången hela 8.5%.

/Mats Lindqvist, ASPO Sverige

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 3,20 out of 5)
Loading...

2 comments to Sverige är inte oberoende av omvärlden.

 • Räknar man på biokapacitet per capita så kan man dock konstatera att Sverige är ett av tre rika länder (Finland och Kanada är de andra två) som har absolut störst möjligheter att försörja sig själva. Att Sverige däremot skulle kunna klara sig från ett betydligt sämre ekonomiskt läge är enbart önsketänkande.

 • Petter

  Sen är det ju så att om man bor i ett land som har det jävligt pissigt, så kan man ta sitt pick och pack och flytta på sig. Sverige kan inte stå som nån isolerad paradis ö där allt flyter på utan problem medan världens övriga länder har totalt kaos.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!