Kalender

april 2012
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Antal besökare

 • 53Besökare idag:
 • 408Besökare igår:
 • 1550Besökare förra veckan:
 • 3260Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Spike in energy prices suggests that sharp changes are ahead 18 oktober, 2021
  Now, through several iterations, the economy has become increasingly complex, with less and less redundancy to provide stability. The energy price spike that is being experienced today is a warning that something is very, very wrong. As I see the situation, the trend toward complexity has gone too far; the economic system is starting to […]
 • Water is flowing uphill. Why? 10 oktober, 2021
  El gato malo does more intelligent analysis in a week than the idiots in our governments do in a year. Today’s analysis suggests Dr. Geert Vanden Bossche was correct in predicting that applying a leaky vaccine effective at preventing sickness in the middle of a pandemic was a very bad idea. https://boriquagato.substack.com/p/are-leaky-vaccines-driving-delta all a virus […]
 • Retrofit Homes & Buildings 20 oktober, 2021
  Preface. To prepare for the day when there is no natural gas, oil, or coal to heat homes and buildings, the best possible way to prepare for the future and lessen suffering would be retrofitting homes to use less energy … Continue reading →

Sverige är inte oberoende av omvärlden.

Print Friendly, PDF & Email

För er som trodde att Sverige på något sätt skulle klara sig opåverkat av Peak Oil, tack vare vår kärnkraft, skogsråvara mm. så är det nyttigt att läsa denna artikel i Svenska Dagbladet. Orderingången i industrin, och i synnerhet exportindustrin, har under februari rasat ordentligt. För hemmamarknaden är nedgången måttlig, 1.1%, men för exportmarknaden är nedgången hela 8.5%.

/Mats Lindqvist, ASPO Sverige

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 3,20 out of 5)
Loading...

2 comments to Sverige är inte oberoende av omvärlden.

 • Räknar man på biokapacitet per capita så kan man dock konstatera att Sverige är ett av tre rika länder (Finland och Kanada är de andra två) som har absolut störst möjligheter att försörja sig själva. Att Sverige däremot skulle kunna klara sig från ett betydligt sämre ekonomiskt läge är enbart önsketänkande.

 • Petter

  Sen är det ju så att om man bor i ett land som har det jävligt pissigt, så kan man ta sitt pick och pack och flytta på sig. Sverige kan inte stå som nån isolerad paradis ö där allt flyter på utan problem medan världens övriga länder har totalt kaos.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!