Kalender

mars 2012
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Antal besökare

 • 60Besökare idag:
 • 183Besökare igår:
 • 1009Besökare förra veckan:
 • 3858Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • By marromai: Post Peak Everything 14 november, 2023
  Today’s guest post by German speaking marromai contemplates the implications of peak everything caused by energy depletion and concludes the coming collapse will be rapid, harsh, and permanent. Other essays by marromai can be found here. Following is an edited excerpt from “A Book for no One” by Stefan Gruber that discusses the so called […]
 • The 10th planetary boundary: Salt 29 november, 2023
  Preface. Rockström J et al (2009) famously proposed that there are 9 Planetary Boundaries: Exploring the Safe Operating Space for Humanity in Ecology & Society that pose existential threats. This study’s authors propose adding a 10th boundary: Safe and sustainable salt … Continue reading →

Om oljeprognoser och felinvesteringar

Print Friendly, PDF & Email

Andreas Larsson har fått in en artikel i Newsmill om att ”Allt för optimistiska oljeprognoser leder till felinvesteringar” det är en riktigt bra sammanfattning i ämnet. Men det borde vara Energimyndigheten som ska vara bra på att göra energiprognoser åt alla myndigheter och departement men, finns det någon analys alls i deras prognoser eller är det backspegeln som gäller, kompetensen borde finnas men det kanske är så att Energimyndigheten inte VILL. När ska Energimyndigheten komma ut och tala om hur det ligger till och inte komma med snömos. Det börjar bli mer och uppenbart att Peak Oil redan har påverkat oss, till och med Nature har haft artikel i årets januari numer. (Jag har pdf kopia om dom vill läsa).
Energimyndighetens glättiga prognoser tar sig nu utryck i Trafikverkets långtidsprognos som vi tog upp i ett tidigare inlägg, som är ett underlag till ett remissvar.

Allt för optimistiska oljeprognoser leder till felinvesteringar – Artikel av Andreas Larsson – Newsmill.

__________________
Antal lästa gånger: 53
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

3 comments to Om oljeprognoser och felinvesteringar

 • Oscar Kjellberg

  Mycket bra artikel. Den är rent av rolig att läsa. Larssons presentation är så tydlig och klar att ansvariga politiker och myndigheters envisa duckande i denna fråga blir löjeväckande för alla och envar. Även massmedia måste kritiseras.

 • Bengt Eriksson

  Jag tycker också att det var en lysande presentation av Andreas Larsson.
  Skulle gärna se hans CV. Någon som har den?

 • Arne Haraldsson

  En glädjande bra artikel..om man nu kan säga så..

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!