Kalender

januari 2012
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Antal besökare

 • 99Besökare idag:
 • 141Besökare igår:
 • 1004Besökare förra veckan:
 • 3714Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • By marromai: Post Peak Everything 14 november, 2023
  Today’s guest post by German speaking marromai contemplates the implications of peak everything caused by energy depletion and concludes the coming collapse will be rapid, harsh, and permanent. Other essays by marromai can be found here. Following is an edited excerpt from “A Book for no One” by Stefan Gruber that discusses the so called […]
 • Unpave low traffic roads to save energy and money 22 november, 2023
  Preface. The U.S. has 4.1 million miles of roads (1.9 million paved, 2.2 million gravel). About 3 million miles of roads have less than 2,000 vehicles a day, less than 15% of all traffic. The paved portion of these low-volume … Continue reading →

Dennis Meadows om Ekonomi och Limits to Growth

Print Friendly, PDF & Email

En tre delar långt föredrag av Dennis Meadows en av författarna till Limits to Growth som utkom 1972. 

Han förutspår att om tre till fyra år kommer inte klimathotet vara ett ämne på agendan, utan det kommer i stället att vara energibrist, eller livsmedelsbrist, eller minskande vattentillgångar. Inte för att vi löst hotet från klimatet utan för att en större grupp med andra saker som hör ihop med att tillväxten tar slut.

Del 1

[youtube id=”4iHr9mzLEZU”]

Del 2
[youtube id=”RIqCdxW-KNY”]

Del 3
[youtube id=”z9eiXEj0EgM”] __________________

Antal lästa gånger: 43
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (4 votes, average: 3,75 out of 5)
Loading...

1 comment to Dennis Meadows om Ekonomi och Limits to Growth

 • Andreas

  Tycker du gör fel när du skriver ”energibrist, eller livsmedelsbrist, eller minskande vattentillgångar”. Dessa är bara symptom på den verkliga orsaken: Överbefolkningen. Därför bör du också skriva detta – speciellt eftersom folk är så fega att ta på det ordet.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!