Kalender

november 2011
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Antal besökare

 • 67Besökare idag:
 • 72Besökare igår:
 • 554Besökare förra veckan:
 • 1340Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • The world has a major crude oil problem; expect conflict ahead 21 april, 2022
  World crude oil production has been falling behind needed levels since 2019. This problem, by itself, encourages the world economy to contract in unexpected ways, including in the form of economic lockdowns and aggression between countries. This crude oil shortfall seems likely to become greater in the years ahead, pushing the world economy toward conflict […]
 • By Gaia Gardener: On Suffering 15 maj, 2022
  Buried in the comments of the last post we discussed human overshoot and what should be done about it. I proposed our goal should be to minimize suffering and that the best path to achieving this goal is awareness of Ajit Varki’s Mind Over Reality Transition (MORT) theory. My view, in summary, is that when […]
 • States do not evolve from Bands to Tribes to Chiefdoms to States 15 maj, 2022
  Preface.  The bulk of this book is dedicated to showing why the idea of the evolution from tribes to states is false. If the authors are correct, then the flexibility of societies to invent ways of living with more freedom … Continue reading →

Penningsystemet är miserabelt vi måste tänka om: Chris Martenson

Print Friendly, PDF & Email

Vi lever i en oerhört intressant tid där inget kommer att bli sig likt vare sig vi vill eller inte. Det kommande 20 åren kommer att ställa det mesta över ända. Det säger Chris Martensson på ett seminarium i Madrid för några veckor sedan. Rubriken på seminariet är Unfixable.

Som vanligt utgår han från de tre E:a Ekonomi, Energi och Environment, som han introducerade för flera år sedan i The Crash Course. Ett powerpoint-seminarium som publicerades på nätet och omfattar 20 delar. Det är ca tre timmar långt.

Chris Martensons hävdar att det meningslöst att titta på dessa tre E:n var för sig, utan att de måste värderas tillsammans som en helhet och man ska begripa vart vårt nuvarande tillväxtsamhälle är på väg. Och vidta rätt åtgärder för mänsklig överlevnad. Liknande tongångar framför fd EU-parlamentarikern Anders Wijkman i en kortvideo på Effekts hemsida idag.

Videon med Chris M på en drygt timme spelades in under ett framträdande på Gold & Silver Meeting i Madrid den 16 november. Rubriken på föredraget är Unfixable. ”Omöjligt att fixa”. Chris svarar också på frågor under en halvtimme.
Detta är ett utmärkt tillfälle att skaffa sig en helhetssyn på de problem samhället står inför och på nåt sätt måste komma ur. Det finns ingen quickfix!

 

 

En kort resumé av videon genom zero hedge. Chris Martenson Lecture On Why The Next 20 Years Will Be Marked By The Collapse Of The Exponential Function

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (4 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

8 comments to Penningsystemet är miserabelt vi måste tänka om: Chris Martenson

 • Q

  Chris M är som vanligt utomordentligt bra men vad sjutton säger han vid 54:24? Att Sverige har en plan för att bli oljeOberoende år 2020?

  Q

 • Q, hörde det oxå och då blir man en aning konfunderad. Jag har själv följt Chris under många år och har märkt att Chris är oerhört fokuserad på USA, vilket även Nicole Foss bekräftade i våras. De är inte helt överens i alla delar och framför allt så tycker jag att Nicole är betydligt tyngre i sin argumentation. Chris har sitt USA-perspektiv och verkar ha begränsad kunskap vad som händer i omvärlden.

 • Linda

  Njaaee men vi har faktiskt haft en ”komission mot oljeberoende” under Göran Perssons tid som visar ett ”Sverige fritt från olja 2020” men att det sen resulterar i blablabla är ju en annan sak… http://www.sweden.gov.se/sb/d/6316/a/66280

 • Hej Martin Saar! Chris Martenson är verkligen skicklig på att presentera det finansiella läget och Peak Oil på ett pedagogiskt sätt. Jag lyssnade på två föredrag som Martenson höll i Washington DC nyligen (ASPO-USA:s oljekonferens) och har naturligtvis läst ”The Crash Course” sedan länge. Jag och Roberth Hansson deltog NOG-seminariet i onsdags: ”Energipriser i en oberäknelig värld” vilket även det var riktigt intressant. Vi har sammanfattat seminariet och lagt upp en del slides som kanske kan vara av intresse på vår blogg.

 • Tack Johan för tipset. Kunde dessvärre inte vara med på NOG denna gång pga bruten fot, så det är ju topp att ni sammanfattat seminariet, Ska se om jag kan göra ett hopkok med lite kommentarer.

 • Linda

  Hej Q och Martin!

  Joo alltså Sverige hade under Göran Persson (tror jag) ett arbete med ”komissionen mot oljeberoende” för att vara fria fråna oljeberoende till 2020 http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/66280 men vad som har realiserats och i vilken grundsyn tankarna bottnar, som Martenson var inne på teknikoptimism eller omställning kan kanske diskuteras.

  // Linda

 • Ok, gör gärna det-hoppas foten blir bättre snart!

 • Lyssnade till Anders Wijkman på EFFEKT. Det var hoppingivande klarhet!

  Det var Hett efterlängtade Ord i rättan tid från en gigantintelligens!!!

  Att lyssna till Anders Wijkman i dessa filmklipp var som vanligt, som att dödstörstig i brännande öken plötsligt upptäcka en oas med friskt, flödande vatten!!!

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!