Ekonomi - Sociologi

Kunstler på Arkitekturmässan i Göteborg

Print Friendly, PDF & Email

Den 24 oktober kommer James Howard Kunstler till Göteborg och Arkitekturmässan och håller öppningsanförandet om ”Den långa krisen” kl 10:15 till 11:00. Så här skriver mässprogrammet om honom.

New York-baserade journalisten och författaren James Howard Kunstler är en av världens mest slagkraftiga och underhållande kritiker av modern arkitektur och stadsplanering.

Han är Arkitekturmässans inledningstalare. Rubriken på hans föredrag är Den långa krisen och kommer att beröra energikrisen och de genomgripande konsekvenser denna kommer att få för I-världen. Uppslag hämtas från Jims bästsäljande böcker The Geography of Nowhere (1994), en uppgörelse med den amerikanska förorten; och The Long Emergency (2005), där han hävdar att sinande oljefyndigheter kommer att tvinga västvärldens städer att krympa snarare än expandera. Jim har idag skrivit 15 böcker och vid sidan av sitt författarskap är han en flitig debattör, bland annat via den egna bloggen. Han är också huvudnumret i en flerfaldigt belönad podcast som sänds varje vecka. Jim, som startade sin karriär på Rolling Stone magazine, har beskrivits som ”En av de smartaste och ärligaste kritikerna av stadsutvecklingen som överhuvudtaget existerar”.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

2 Comments on “Kunstler på Arkitekturmässan i Göteborg

  1. Han ar inte forvanad over att priserna rusar.. Nej det kommer de att fortsatta att gora. FN s klimatpanel IPCC grundar sina antaganden pa att varldens befolkning kommer att fortsatta forbruka allt mer av fossila branslen.

Comments are closed.