Kalender

juli 2011
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Antal besökare

  • 27Besökare idag:
  • 97Besökare igår:
  • 759Besökare förra veckan:
  • 1610Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
    Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
  • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
    The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]

Skapandet av pengar har privatiserats

Print Friendly, PDF & Email

Väldigt många medborgare, och det gäller inte bara ekonomer, har svårt att förstå att rätten att skapa pengar privatiserades för många, många år sedan. I dag styr bankerna över mängden pengar som finns på marknaden, inte våra centralbanker. Det betyder också att bankerna påverkar den heliga BNP-tillväxten.  Vilken politiker vill hålla med om denna verklighetsbeskrivning?

Titta på denna serie av fyra kortvideor, där professor R A Werner förklarar hur pengar skapas och hur vi ska ta oss ur bankernas grepp. Det finns lösningar om det samtidigt finns politiskt mod och handlingskraft.

Vi sitter alla i samma båt vare sig vi är med i Euro- projektet eller inte. Ibland verkar det som om vi i Sverige tittare i en felvänd kikare och fjärmar oss från de problem som vår nuvarande  tillväxtekonomi skapar. Bl a genom våra bankers rätt att skapa pengar/öka penningmängden ur ingenting med statens goda minne!

Att ge lån är mer aktuellt än nånsin när privata banker, främst franska och tyska, i rent vinstintresse försatt sig själva och  Euro-valutan i gungning,  genom att låna ut 100 tals miljarder till bl a insolventa länder som Grekland, Irland och Portugal .

Och vilka får stå för notan, oavsett om IMF och EUB  officiellt deklarerar att statsbankrutten har inträffat eller inte och konkursen är ett faktum? Medborgarna i respektive länder genom staten.

[youtube id=”r7qOuY9ZJ8w”] [youtube id=”DzNQlR5dtPo”]

R A Werner: 3 Beneficial allocation of money

Debt Free & Interest Free Money

Professor Richard A. Werner är knuten till universitetet i Southampton och är där ansvarig  för Centre for Banking, Finance and Sustainable Development. Han intervjuas av Charles Bazlinton för The Free Lunch-Fairness with Freedom.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!