Kalender

juni 2011
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Antal besökare

  • 20Besökare idag:
  • 97Besökare igår:
  • 752Besökare förra veckan:
  • 1603Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
    Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
  • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
    The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]

Under the Dome

Print Friendly, PDF & Email

Romanen Under the Dome, av Stephen King handlar om en avstängd liten värld, och det finns en koppling till det som nu händer inom områdena Ekologin och Energin och hur vi människor behandlar vår planet.I roman sänks en kupol i form av ett kraftfält ner över en liten stad i Maine och några tusen personer blir instängda där, inget kommer varken ut eller in. Det blir som en av Biosver som finns byggda, där man försöker leva i ett slutet kretslopp. Livet fortsätter mer eller mindre som vanligt i stan, men luften påverkas av utsläpp. King vill med med detta visa på hur vi påverkar vår miljö och tar jorden som liknelse med vårt tunna skikt av skydd mot hela den ogästvänliga rymden och de resurserna som vi har.

Det finns en intervju med Stephen King här ca 28 min in i programmet.

__________________

Antal lästa gånger: 15
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!