Kalender

juni 2011
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Slumpmässigt inlägg

Miniproblemet i Ny Teknik

Antal besökare

 • 37Besökare idag:
 • 80Besökare igår:
 • 603Besökare förra veckan:
 • 2286Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

OPEC inte överens

Print Friendly, PDF & Email

Sex av tio OPEC-stater motsäger sig ökade exportkvoter i det senaste OPEC mötet som hölls häromdagen i Wien den 8:e juni. Beskedet skickade genast upp priset några dollar. De som motsatte sig höjda kvoter var de Opec-stater som är betydligt fattigare länder, och de har inte något intresse av ett lägre oljepris. Utifrån vad vi vet om reservkapaciteten i dessa länder så är det också osannolikt att de skulle kunna kompensera ett sänkt pris med ökad utvinning. Höjd kvot betyder bara lägre intäkter och sänkt marknadsandel för dessa. De som motsatte sig höjda produktionskvoter var Libyen, Angola, Ecuador, Algeriet, Iran och Venezuela. De rika länderna Saudi, Quatar, Kuwait och Förenade Arabemiraten ville öka. Dessa är betydande ägare av statsobligationer i bla. Euro och US-dollar, så de är säkerligen inte intresserade av en stagerande världsekonomi, vilket undergräver säkerheten och det framtida värdet hos dessa obligationer. Irak är medlemmar i OPEC men är f.n. undantagna i kvotsystemet.

Opec-stater:
Algeriet
Angola
Equador
Iran
Irak
Libyen
Nigeria
Quatar
Saudi Arabien
Förenade Arabemiraten

__________________
Antal lästa gånger: 25
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

1 comment to OPEC inte överens

 • Bengt Eriksson

  Det som är lite svårt att få fram är om man menar produktionsökning och / eller ökad export.
  De som var positiva till en produktionsökning är också de som ökar sin egen förbrukning avsevärt.
  Jag tycker att ELM är det som blir allt mer avgörande för Peak Oil på marknaden.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!