Kalender

juni 2011
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Antal besökare

 • 160Besökare idag:
 • 333Besökare igår:
 • 1221Besökare förra veckan:
 • 1472Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

OPEC inte överens

Print Friendly, PDF & Email

Sex av tio OPEC-stater motsäger sig ökade exportkvoter i det senaste OPEC mötet som hölls häromdagen i Wien den 8:e juni. Beskedet skickade genast upp priset några dollar. De som motsatte sig höjda kvoter var de Opec-stater som är betydligt fattigare länder, och de har inte något intresse av ett lägre oljepris. Utifrån vad vi vet om reservkapaciteten i dessa länder så är det också osannolikt att de skulle kunna kompensera ett sänkt pris med ökad utvinning. Höjd kvot betyder bara lägre intäkter och sänkt marknadsandel för dessa. De som motsatte sig höjda produktionskvoter var Libyen, Angola, Ecuador, Algeriet, Iran och Venezuela. De rika länderna Saudi, Quatar, Kuwait och Förenade Arabemiraten ville öka. Dessa är betydande ägare av statsobligationer i bla. Euro och US-dollar, så de är säkerligen inte intresserade av en stagerande världsekonomi, vilket undergräver säkerheten och det framtida värdet hos dessa obligationer. Irak är medlemmar i OPEC men är f.n. undantagna i kvotsystemet.

Opec-stater:
Algeriet
Angola
Equador
Iran
Irak
Libyen
Nigeria
Quatar
Saudi Arabien
Förenade Arabemiraten

__________________
Antal lästa gånger: 37
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

1 comment to OPEC inte överens

 • Bengt Eriksson

  Det som är lite svårt att få fram är om man menar produktionsökning och / eller ökad export.
  De som var positiva till en produktionsökning är också de som ökar sin egen förbrukning avsevärt.
  Jag tycker att ELM är det som blir allt mer avgörande för Peak Oil på marknaden.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!