Kalender

juni 2011
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Slumpmässigt inlägg

Ny film, Hot Money

Antal besökare

 • 197Besökare idag:
 • 238Besökare igår:
 • 1377Besökare förra veckan:
 • 1747Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Energibrist i Kina

Print Friendly, PDF & Email

Det brukar var brist på el i Kina under sommarmånaderna men i år så började bristen uppträda redan i mars. Elbristen hotar den petrokemisk industrin med nerdragen produktion som följd. Det finns många orsaker till bristen, högre kolpriser som inte slår igenom i ett högre elpris gör att elföretagen går med förlust, torka i delar av Kina minskar vattenflödena i floder och dammar, konsumtionen stiger i hushållssektorn med reglerade priser.
Det finns en konflikt mellan vattenkraft å ena sidan och vatten för bevattning och farbara floder å den andra sidan.
Vi kommer nog att få höra mer om detta framledds.
__________________

Antal lästa gånger: 183
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

1 comment to Energibrist i Kina

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!