Kalender

maj 2011
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Antal besökare

 • 49Besökare idag:
 • 118Besökare igår:
 • 957Besökare förra veckan:
 • 167Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • By marromai: Post Peak Everything 14 november, 2023
  Today’s guest post by German speaking marromai contemplates the implications of peak everything caused by energy depletion and concludes the coming collapse will be rapid, harsh, and permanent. Other essays by marromai can be found here. Following is an edited excerpt from “A Book for no One” by Stefan Gruber that discusses the so called […]
 • The 10th planetary boundary: Salt 29 november, 2023
  Preface. Rockström J et al (2009) famously proposed that there are 9 Planetary Boundaries: Exploring the Safe Operating Space for Humanity in Ecology & Society that pose existential threats. This study’s authors propose adding a 10th boundary: Safe and sustainable salt … Continue reading →

ASPO Sverige ställer upp för AP fonderna

Print Friendly, PDF & Email

ASPO Sverige har förstått att Peter Norman, Finansmarknadsminister på Finansdepartementet har haft svårigheter att hitta ledamöter till AP fondernas styrelser vilket SvD skrev om i veckan. Vi i ASPO Sverige’s styrelse ställer härmed upp som kandidater till styrelsearbetet i AP fonderna då vi har en unik kompetens som i dag saknas bland de flesta ledamöterna som lever i en föreställning om att framtiden bara blir bättre.
Vi står idag inför stora utmaningar i framtiden inom energiområdet och de kommande 20 åren kommer att vara helt annorlunda än de historiska 20 åren. Hur AP fonderna ska klara dessa utmaningar har vi inte några direkta svar på, men det är något som styrelsen måste börja analysera inom en snar framtid, ju för desto bättre. Frågor som styrelserna måste ta ställning till är t ex dessa.

 • vilken påverkan har energi på de finansiella systemen?
 • hur kommer AP fonderna att på verkas av utebliven eller negativ tillväxt?
 • finns det några mindre osäkra placeringar inför framtiden?

Peter Norman och Styrelserna i AP-fonderna får alltid kontakta oss om det gäller frågor som berör framtiden för Energi och Ekonomi då vi på ASPO Sverige i dag troligen har den bästa kunskapen inom detta område. Landets egen Energimyndighet har inte denna unika kompetens och förstår inte kopplingen till det finansiella systemet.

Styrelsen

Kopia till Peter Norman och AP-fonderna.

__________________
Antal lästa gånger: 41
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!