Kalender

maj 2011
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Antal besökare

 • 16Besökare idag:
 • 89Besökare igår:
 • 602Besökare förra veckan:
 • 2185Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

ASPO Sverige ställer upp för AP fonderna

Print Friendly, PDF & Email

ASPO Sverige har förstått att Peter Norman, Finansmarknadsminister på Finansdepartementet har haft svårigheter att hitta ledamöter till AP fondernas styrelser vilket SvD skrev om i veckan. Vi i ASPO Sverige’s styrelse ställer härmed upp som kandidater till styrelsearbetet i AP fonderna då vi har en unik kompetens som i dag saknas bland de flesta ledamöterna som lever i en föreställning om att framtiden bara blir bättre.
Vi står idag inför stora utmaningar i framtiden inom energiområdet och de kommande 20 åren kommer att vara helt annorlunda än de historiska 20 åren. Hur AP fonderna ska klara dessa utmaningar har vi inte några direkta svar på, men det är något som styrelsen måste börja analysera inom en snar framtid, ju för desto bättre. Frågor som styrelserna måste ta ställning till är t ex dessa.

 • vilken påverkan har energi på de finansiella systemen?
 • hur kommer AP fonderna att på verkas av utebliven eller negativ tillväxt?
 • finns det några mindre osäkra placeringar inför framtiden?

Peter Norman och Styrelserna i AP-fonderna får alltid kontakta oss om det gäller frågor som berör framtiden för Energi och Ekonomi då vi på ASPO Sverige i dag troligen har den bästa kunskapen inom detta område. Landets egen Energimyndighet har inte denna unika kompetens och förstår inte kopplingen till det finansiella systemet.

Styrelsen

Kopia till Peter Norman och AP-fonderna.

__________________
Antal lästa gånger: 28
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!