Kalender

april 2011
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Slumpmässigt inlägg

Stockholm efter Peak Oil

Antal besökare

 • 148Besökare idag:
 • 238Besökare igår:
 • 1328Besökare förra veckan:
 • 1698Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Alternativ valuta

Print Friendly, PDF & Email

Ett program om en alternativ valuta, BitCoin. Det är en digital valuta som finns som på Internet med så kallad Peer to Peer (P2P) teknik.

Fördelarna ska vara decentraliserad, global, enkla regler och låga avgifter. Det finns än så länge inte så många användare men det växer tydligen. Det är ett open source projekt så alla ska kunna kontrollera programmen. Till skillnad från fiat pengar som centralbanker kan manipulera och som skapas med skulder, så skapas BitCoin i en förutbestämd takt av ca 50 BitCoin per 10 minuter och efter 4 år så minska takten med hälften. Detta för att efterleva utvinningen av råvaror som också minska med tiden.

Andresen on BitCoin and Virtual Currency | EconTalk | Library of Economics and Liberty.

Uppdaterat 24 juli 2011: SvD skriver att politiker i USA vill förbjuda valutan, då den kan användas till handel med narkotika, detta är troligtvis bara en ursäkt, sanningen är att den hotar bankerna. Annars skulle även dollar förbjudas vilket är den vanligaste valutan i narkotika handeln.

__________________
Antal lästa gånger: 47
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!