Ekonomi - Energi

Japan’s kärnkraftsolycka mm

Print Friendly, PDF & Email

Chris Martenson försöker göra en analys av vad som hänt efter jordbävningen. Det vi vet är att 23 % av kärnkraften står stilla med flera skadade reaktorer. Tydligen flyttade sig Japan 2,4 m och jordaxeln med 10 cm.

Till detta är flera kolkraftverk stängda och 20 % av oljeraffinaderierna står.

Vad som hänt Fukushima Daiichi nr 1 är ännu osäkert men det finns två teorier, och det är en vätgasexplosion eller en ångexplosion som ev förstör turbinhallen. Explosionen ser väldigt kraftig ut och har nog ställt till med stora skador.

Energisituationen i Japan kommer att påverkas, mer olja och kol måste användas och kärnkraften kommer att ifrågasättas mer. Detta är nog den allvarligaste olyckan sedan Tjernobyl 1986.

Till detta kommer alla utsläpp av alla möjliga ämnen från bilar, båtar och fabriker som nu är skadade och utspridda över åkrar med mera.

Japan’s Evolving Nuclear Accident – Blogs at Chris Martenson.

Uppdaterat 13 mars: Det är i reaktorbyggnadens övre del som explosionen ägde rum, även reaktor nr 3 är skadad. Ett ytterligare kärnkraftsverk har nu problem och det är Onagawa, sedan förhöjd strålning konstaterats. Senaste nytt finns hos IAEA. Det har nu även blivit problem i Fukushima Daiichi reaktor nr 2 också.
__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious