Kalender

februari 2011
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Slumpmässigt inlägg

Hundra % bonde i SvT igen

Antal besökare

  • 27Besökare idag:
  • 97Besökare igår:
  • 759Besökare förra veckan:
  • 1610Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
    Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
  • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
    The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]

Stockholm efter Peak Oil

Print Friendly, PDF & Email

Ett inlägg av Per Bolund (mp) på Brännpunkt i SvD. En politiker som tar upp Peak Oil med namn. Nu behandlar artikeln om Stockholm och dess framtida problem, men det är i alla fall bra att det börjar sippra in i maktens korridorer.

Detta med Peak Oil är ett dilemma som vi måste hantera både som enskilda individer och i olika grupper i samhället. Det innebär att de närmaste 20 åren kommer att bli helt olika de senaste 20 åren, kanske de mest omtumlande åren i vår historia.

Men det är ett första steg med att en tung politiker tar upp Peak Oil, och hoppas att det blir fler från olika partier då detta inte är ett parti skiljande dilemma utan borde kunna diskuteras över alla gränser, för gör vi inget utan ältar detta i evighet så hamnar vi närmare gränsen när vi inte kan agera utan bara reagera på händelseförloppet.

Vi uppmanar de olika partierna att ta hjälp från olika håll för att analysera olika risker och påverkan på samhället som Peak Oil kommer att få. Vi som har studerat detta i flera år inser att det är oerhört komplext.

Vi ser att fler besökare kommer från Riksdagen, FOI, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap MSB och Försvarsmakten, så kretsen som läser oss växer.

__________________

Antal lästa gånger: 22
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!