Energi

Utsläppet i SvT: om BP:s Deepwater Horizon

Print Friendly, PDF & Email

När BP:s oljeplattform Deepwater Horizon exploderade i Mexikanska golfen i april 2010, var det inte första gången som det skedde en olycka vid någon av deras anläggningar. Företaget har länge varit känt för att hellre satsa på affärer och marknadsföring än på säkerhet. Vid ett flertal tidigare tillfällen hade olyckor orsakat förödelse, skador och till och med dödsfall. I veckans Dokument utifrån ges insikt i hur BP:s ledning skapat ett företag som har växt för fort och tagit för många risker. Bloggen Livet efter oljan har en bra genomgång av allt som hänt i åtta delar.

Sändningstider: Utsläppet

SVT2: Söndag 16 jan 2011 kl 22.00
Kunskapskanalen: Onsdag 19 jan 2011 kl 23.00
Kunskapskanalen: Fredag 21 jan 2011 kl 21.00

Utsläppet – Dokument utifrån | svt.se.

__________________
Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

7 Comments on “Utsläppet i SvT: om BP:s Deepwater Horizon

  1. Jag vill klaga på kommentarsfunktionen. Jag skriv en kommentar som försvann då jag glömde skriva CAPTCHA-koden. När jag tryckte på bakåt-knappen på webläsaren (enligt instruktioner) fick jag ett nytt (tomt) kommentarsfält. Därför blir detta den enda kommentaren denna gång. Jag undrar hur många andra detta har hänt?

  2. Testar, vet inte man kan ändra på något så det funkar bättre.
    Det funkar som det ska med Opera, kanske ett problem med vissa webbläsare.

  3. Detta händer i stort sett varje gång. Därför chansar jag inte längre utan tar en kopia av kommentaren. Det verkar som om man ligger inne i kommentatorsfältet en längre tid, så blankar den vid lagring”
    /M

  4. Samma för mig. Jag kopierar också alltid det jag skrivit. Orsaken tror jag är att det är väldigt svårt ibland att läsa CAPTCHA Code
    då siffror och bokstäver är väldigt otydliga. Går det att ändra på det?

  5. Jag trodde att dokumentären skulle handla om Deepwater Horizon men det var ju snarare en bredsida mot BP och dess företagskultur. Så jag tyckte dokumentären var sådär.

    För övrigt så har jag några delar kvar att skriva i min serie texter om Deepwater Horizon men annat har kommit emellan.

  6. Jag har kollat och det är inte så mycket jag kan ändra, största storleken är på. Det finns många ställen som är mycket svåra, så jag kopierar också alltid innan jag skickar.
    Blogger har ett eget sätt att hantera kommentarer, och i WordPress är det ofta tillägg som man installerar, vi kan testa ett annat i stället.

Comments are closed.