Kalender

december 2010
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Antal besökare

 • 17Besökare idag:
 • 89Besökare igår:
 • 603Besökare förra veckan:
 • 2186Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

Minnen av oss

Print Friendly, PDF & Email

Många civilisationer har kommit och gått under årtusenden, och vissa finns det inte mycket spår kvar av. Det kan finnas något kvar men i vissa fall finns bara ett namn, som te x det mytomspunna Atlantis där vi inte vet något mer än att Plato omnämner det, till Romarriket som det finns rätt goda källor och skrifter kvar även efter 2 000 år.

Men hur blir det med vår tid, vad kommer att finnas kvar efter oss. Fram till för 20 år sedan fanns ofta våra minnen på foton som papper, film, brev eller dia-bilder. Vår musik fanns på LP skivan, och våra böcker var tryckta på papper. Och var kvalitén bra så höll dessa medium sig bra över längre tider.

Men nu kan våra alla minnen försvinna vid nästa elavbrott. För i dag blir mer och mer digitalt lagrat, behändigt och bra, men det kräver en infrastruktur som gör att man kan plocka fram det som är lagrat, annars skulle bilden lika gärna kunna ligga på månen. Vad skulle vi vilja att våra efterlevande hittar om oss, vilken kunskap är viktig för framtiden. Det som fanns på en 5 ¼” diskett för 15 år sedan är oåtkomligt för  nästan alla i dag. Hur läser man en HD, CD eller DVD utan fungerande elnät?
Internet som alla tar för givet, finns där för att några tjänar pengar på nätet, skulle intäkterna försvinna så kan Internet bli lika tillförlitligt som SJ och Trafikverket i dag.

Who Were You?.

SvD har en artikel om att datafloden dränker oss i stället.

__________________

Antal lästa gånger: 31
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

3 comments to Minnen av oss

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!