Kalender

december 2010
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Slumpmässigt inlägg

Export Land Modellen utvecklad

Antal besökare

 • 49Besökare idag:
 • 118Besökare igår:
 • 957Besökare förra veckan:
 • 167Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • By marromai: Post Peak Everything 14 november, 2023
  Today’s guest post by German speaking marromai contemplates the implications of peak everything caused by energy depletion and concludes the coming collapse will be rapid, harsh, and permanent. Other essays by marromai can be found here. Following is an edited excerpt from “A Book for no One” by Stefan Gruber that discusses the so called […]
 • The 10th planetary boundary: Salt 29 november, 2023
  Preface. Rockström J et al (2009) famously proposed that there are 9 Planetary Boundaries: Exploring the Safe Operating Space for Humanity in Ecology & Society that pose existential threats. This study’s authors propose adding a 10th boundary: Safe and sustainable salt … Continue reading →

Flygets framtid enligt Volvo.

Print Friendly, PDF & Email
Detta är en inbjudan som kommit om ett seminarium om flygets framtid. Vi har tidigare haft ett inlägg om flyget. FN:s klimatsamtal pågår i Mexiko. Vad innebär samtalen för flyget? Vad bör politiker, företag och andra aktörer göra idag och i morgon för att skapa ett hållbart flyg? Går det?
Varmt välkommen till ett seminarium som inleds med att trendanalytikern Petra Bäckman ger en bild av flyget i samhället år 2025. Ordförande i Trafikutskottet Anders Ygeman (S) kommer att berätta om flygets klimatpåverkan och vad flyget behöver åstadkomma för att bidra till ett hållbart samhälle. Åsa-Britt Karlsson (C), statssekreterare på Miljödepartementet, kommer berätta om regeringens syn på förhandlingarna och det fortsatta arbetet.
Linda Larsson, forskare på Chalmers, berättar om vad dagens och framtidens flygteknologi kan komma att innebära för klimatet. Maria Rankka, VD på Stockholms handelskammare och författare till boken ”Far och Flyg – hur resor förändrat världen” deltar avslutningsvis tillsammans med Volvo Aeros teknikchef Thomas Sätmark och talarna i en paneldiskussion.
Moderator för seminariet är PM Nilsson.
Anmälan: Senast 14 januari till johanna.jj.jonsson [at] consultant.volvo.com

Tid: 18 januari kl. 12.30 – 14.45;  Lunchbuffé från 11.45

Plats: Västra Trädgårdsgatan 15 i Stockholm

Program: se pdf

Varmt välkommen!

Jag har frågat om det finns plats för frågor, men fick svar att det blir mycket kort om tid för frågor. Känner ingen det senast från Energimyndigheten, då blir det inga obehagliga överraskningar utan man kan hålla sig till agendan som man har.

__________________

Antal lästa gånger: 34
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!