Kalender

december 2010
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Slumpmässigt inlägg

Dubbla insatsen

Antal besökare

 • 39Besökare idag:
 • 80Besökare igår:
 • 605Besökare förra veckan:
 • 2288Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

Flygets framtid enligt Volvo.

Print Friendly, PDF & Email
Detta är en inbjudan som kommit om ett seminarium om flygets framtid. Vi har tidigare haft ett inlägg om flyget. FN:s klimatsamtal pågår i Mexiko. Vad innebär samtalen för flyget? Vad bör politiker, företag och andra aktörer göra idag och i morgon för att skapa ett hållbart flyg? Går det?
Varmt välkommen till ett seminarium som inleds med att trendanalytikern Petra Bäckman ger en bild av flyget i samhället år 2025. Ordförande i Trafikutskottet Anders Ygeman (S) kommer att berätta om flygets klimatpåverkan och vad flyget behöver åstadkomma för att bidra till ett hållbart samhälle. Åsa-Britt Karlsson (C), statssekreterare på Miljödepartementet, kommer berätta om regeringens syn på förhandlingarna och det fortsatta arbetet.
Linda Larsson, forskare på Chalmers, berättar om vad dagens och framtidens flygteknologi kan komma att innebära för klimatet. Maria Rankka, VD på Stockholms handelskammare och författare till boken ”Far och Flyg – hur resor förändrat världen” deltar avslutningsvis tillsammans med Volvo Aeros teknikchef Thomas Sätmark och talarna i en paneldiskussion.
Moderator för seminariet är PM Nilsson.
Anmälan: Senast 14 januari till johanna.jj.jonsson [at] consultant.volvo.com

Tid: 18 januari kl. 12.30 – 14.45;  Lunchbuffé från 11.45

Plats: Västra Trädgårdsgatan 15 i Stockholm

Program: se pdf

Varmt välkommen!

Jag har frågat om det finns plats för frågor, men fick svar att det blir mycket kort om tid för frågor. Känner ingen det senast från Energimyndigheten, då blir det inga obehagliga överraskningar utan man kan hålla sig till agendan som man har.

__________________

Antal lästa gånger: 26
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!