Kalender

december 2010
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Slumpmässigt inlägg

100% bonde

Antal besökare

  • 26Besökare idag:
  • 97Besökare igår:
  • 758Besökare förra veckan:
  • 1609Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
    Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
  • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
    The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]

Åldrande och Peak Oil

Print Friendly, PDF & Email

SvT sänder i ett program om åldrandet och hur man försöker hitta vad det är som göra att man åldras. Det kanske är en önskan hos många. Detta med åldrandet är en storindustri att hitta lösningen på åldrandet och mediciner för att hindra åldrandet.

Varför bli gammal? Att kunna ta sig en klunk av livselixiret och få leva lite längre är en dröm för nästan alla. Inte bara att lägga år till livet, utan liv till åren! Men finns det någon hemlig ”livets källa”? Forskare med olika inriktning har kämpat med frågan – det finns många tankar, men inga självklara svar. Kvällens film pekar snarare mot mental än fysisk ungdomlighet, och inte minst mot glädjen att finnas till.

Forskarna som håller på med denna forskning är helt ute i det blå, som jag ser det. Det är en stor orsak till vi är så många på jorden är att vi har blivit äldre hela tiden. Sannolikheten att bli 100 år i dag är 1 på 10 000, för hundra år sen var den nog mikroskopisk.

Hitta vi ett medel för att hindra åldrandet snart så, inom tre år tror forskarna att det ska finnas ett medel mot åldrande. Och med Peak oil inpå knutarna så är hela denna idé helt orealistisk.

Det är lite schizofrent att Vetenskapens värld ena veckan sänder program om Peak Oil och resursbrist och sedan om att hindra åldrande efteråt, man undrar lite om tanken bakom.

Repris den 19/12. kl 06:30

__________________

Antal lästa gånger: 19
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!