Kalender

november 2010
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Antal besökare

 • 38Besökare idag:
 • 80Besökare igår:
 • 604Besökare förra veckan:
 • 2287Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

Sport, Idrott och Peak Oil

Print Friendly, PDF & Email

Här är det nog två olika sidor som kommer att påverkas på olika sätt, vi har deltager i sport evenemang och sedan åskådare, och vi har lokala och globala sportevenemang.

Sportevenemang är en form av tidsfördriv för åskådare vilket kan förklaras av ett överskott energi, denna tid kommer att försvinna och den tiden kommer att användas för livsnödvändiga saker som att få mat för dagen och hålla värmen. Sportevenemang kommer inte att ha lika stor publik som förut och funktionärer som ställer upp ideellt, så kommer deras tid också tas upp av andra sysslor. Utövare av sport som lever på idrott kommer inte att få lika höga inkomster längre, man dessa kanske har lagt undan en del, men om den Alternativa diagnosen stämmer så är kanske även dessa pengar mindre värda.

Evenemang som dessutom ligger långt bort och som många måste resa till kommer att tyna bort på ett tidigt stadium när energi blir för dyr eller inte finns fritt utan kanske är ransonerad. Här kommer sporter som ligger centralt i städer att klara sig längre än sådana som ligger långt från städer som golf, många motorsporter och skidsporter är nog typiska exempel.

Det är också mycket pengar som läggs ner på nya arenor runt om i landet och hur långivare räknar vet jag inte, men det blir nog svårt att få igen dessa pengar när intresset minskar för sport. Och idrotts klubbar som lånar pengar för olika investeringar kommer att gå i konkurs, och långivarna måste ta smällen, det är inget som skattebetalare ska behöver göra.
Sport tillhör samma grupp som nöjesindustrin och TV underhållning som ett sätt att göra befolkningen till nyttiga idioter.
Uppdaterat 2 dec 2010: VM i fotboll kommer att gå i Ryssland 2018 och Qatar 2022, och denna tvivlar jag på kommer att genomföras då vi troligen befinner oss i en energikris att det blir svårt att få deltagaren att resa så långt.
__________________
Antal lästa gånger:  48
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

3 comments to Sport, Idrott och Peak Oil

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!