Kalender

november 2010
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Slumpmässigt inlägg

Övergivande av teknik

Antal besökare

 • 162Besökare idag:
 • 333Besökare igår:
 • 1223Besökare förra veckan:
 • 1474Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Är EU är emot biologisk mångfald.

Print Friendly, PDF & Email

EU vill plocka bort den biologiska mångfalden och bara ha frön som är godkända och kontrollerade. Detta leder till att många som odlar från frön som inte är så vanliga och har speciella egenskaper inte kan göra det i framtiden, utan det blir bara fröer som ger plantor som det kanske inte går att ta frön ifrån, då dessa är hybrider.

Gamla arter som kanske har funnits länge på olika platser och har utvecklat sig och klarat sig. De nya arterna kanske inte har dessa egenskaper.

Jag har nyligen köpt frön från The Real Seed Catalogue i England där dom har många olika sorter och för speciella miljöer. Här finns en sida om hur man tar fröer från sina plantor, och bildar fröcirklar. Det är viktigt att bevara mångfalden.

I detta finns även frågan om förtroende och tillit, som vi behandlat. Detta är ett tecken på att EU förlorar sin legitimitet, då detta verkar gynnar de stora fröfirmorna. Som vi då skrev:

Institutioner, offentliga eller privata, behålla samma yttre form, men upphör att fungera som de en gång gjorde. Med tiden bli institutioner sklerotiska, likgiltiga, egennyttiga och gisslan för egenintressen, varvid de inte kan reformeras. Institutioner blir bevisligen mindre effektiv, samtidigt som den förbrukar mer och mer av samhällets resurser.

Allt om trädgårdar har ett upprop om detta, så även Runåbergs fröer.
Uppdaterat 15 nov o 1 dec: En Brännpunktsinlägg i SvD i dag. Vår remiss finns här. SvD skriver om Frön något för langare?
__________________
Antal lästa gånger: 73
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

10 comments to Är EU är emot biologisk mångfald.

 • NiklasT

  Åkej, här är jag beredd att donera tusenlappar för att stoppa galenskapen. Var finns bästa samlingen av motstånd?

 • Bengt Randers

  Vet inte vems motstånd som är starkast nu. Jag håller på att skriva en remiss från ASPO.
  Cornucopia tar även upp detta efter vårt inlägg 😉

 • Man tycker att det borde vara uppenbart även för EU-byråkrater att det är en idiotisk reglering.

 • My

  Jag skall ta en vända på stan imorgon med min karl och uppmärksamma folk om det här, några andra förslag på vart jag kan vända mig för att hjälpa till? Det här är helt djävla sinnessjukt.

 • NiklasT:
  I första skedet gäller det att så många som möjligt lämnar synpunkter till Jordbruksverket innan remisstiden går ut 10 november. Även privatpersoner kan lämna remissvar på detta förslag.
  Läs mer på http://www.jordbruksverket.se/omjordbruksverket/remisserochyttranden/remisser.4.2d224fd51239d5ffbf7800032690.html
  under datumet 2010-11-02

  När vi sen ser hur det slutgiltiga förslaget blir kan man börja fundera på hur vi ska gå vidare med motståndet. Jag kommer inte att släppa frågan. Just nu håller jag på att fila på ett remissvar som jag också kommer att publicera på min blogg.

  Det finns också en Facebook-grupp nu http://www.facebook.com/home.php?sk=group_142800099100870

 • Åttonde dagen

  Detta är bara första steget. Nästa steg blir att privatisera framodling av fröer. Sista steget blir att Monsanto och/eller andra multinationella storföretag får ensamrätten till framodlingen. Hela vår kultur drivs fram mot denna utveckling.

 • De måste vara helt sjuka i huvudet.

 • Shinee

  EU har i allt fler områden gjort likadant, de förbjuder i praktiken småskaligheten till förmån för de stora bolagen. Det är ett kännt faktum sen flera år tillbaka att de stora företagen lobbar energiskt hos EU för att få till förbud och restriktioner som leder till utslagning av mindre aktörer.

  EU är bara en av många marknader de stora bolagen riktar in sig på. Lobbyister, ekonomiska torpeded, mutor, utpressning, m.m. är bara några exempel på vilka verktyg de använder. Listan kan göras lång hur dessa storbolag ser till att få större marknadsandelar.

  Sålänge vi köper dessa storbolags produkter subventionerar vi indirekt deras verksamhet.

 • Mållgan

  Nej det är inte EU som är problemet, det är Jordbruksverket och Landsbygsminister Eskil Erlandsson.

 • JP

  Protestera mot den nya pro-EU grundlagsändringen

  http://upprop.nu/UPEQ

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!