Ekologi - Ekonomi

Fixa pengar

Print Friendly, PDF & Email

Det finns en video om pengar och hur det fungerar:

Bland annat tar den upp flera alternativa system. Utan ett nytt ekonomisk system kommer vi inte att klar omställningen till ett hållbart samhälle, vilket inte de flesta förstår.

The film documents alternative money systems which help solve economic problems for the communities in which they operate.

Filmen är ca 1h lång, så ta god tid på er.

__________________
Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

One comment on “Fixa pengar

  1. Jahaja, det där var nog det bästa jag sett. I princip konspirationsfritt och en framträdande plats åt Bernard Lietaer. Lite fjantflum från nån ”permakulturist”, men det står jag gärna ut med för att resten var så välgjord.

    Jag tror att det är en oerhört viktig idehistorisk riktning som såvitt jag vet började med Silvio Gesell, vilken Bernard Lietaer sedan utvecklat ordentligt. Om bara texterna lyckas överleva tidens tand är jag övertygad om att de båda kommer att räknas till filosofins giganter som bidragit till mänsklighetens utveckling.

    Såvitt jag kunnat spåra det är Edwin Riegel arkitekten bakom ”mutual credit” som det praktiseras av t ex Bartercard.

    Det enda som saknas är förståelsen för kopplingen mellan energi och pengar, och sedan kopplingen mellan olja och energi, men det kanske är för mycket begärt på en dag. Det verkar bara vara giganter som Hubbert som klarade av sånt…

Comments are closed.