Kalender

september 2010
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Antal besökare

 • 17Besökare idag:
 • 89Besökare igår:
 • 603Besökare förra veckan:
 • 2186Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

Intervju med R. Hirsch Om deras nya bok “The Impending World Energy Mess”

Print Friendly, PDF & Email

Robert L. Hirsch, Roger Bezdek och Robert Wendling har författat  en ny bok “The Impending World Energy Mess: What It Is and What It Means to You,”Hirsch skrev en bok om Peak oil för ca 5 år sedan, i vilken han inte kom med någon tidpunkt för PO, men i den nya boken så säger han att nergången kommer tidigare snarare än senare. Författarna ser snarare på en utveckling som liknar kriserna 1973 och 1979, och undviker sådant som anarki, krig och andra katastrofer, de ser inget som kan gör att det blir bättre än vad dom beskriver däremot mycket som kan bli sämre. Vad skulle kunna lindra nedgången tror han? Det skulle kunna var administrativa åtgärder som tvingande bilpooler och ransonering, men de ser också stora problem med detta. Sedan 2005 så har Peak oil gått från att vare en klar topp men det ser mer och mer ut som det är en lång utdragen platå vi befinner oss, och nedgången blir gradvis.

Dom kommer med en nu förkortning LFRoI, Liquid Fuels Return on Investment, relaterat till hur mycket flytande drivmedel som investeringen ger.

via

Interview with Bob Hirsch on his team’s new book—“The Impending World Energy Mess” :: ASPO-USA: Association for the Study of Peak Oil and Gas.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

1 comment to Intervju med R. Hirsch Om deras nya bok “The Impending World Energy Mess”

 • NiklasT

  Naturligtvis är det intressant när en person som Robert Hirsch utvecklar sitt tänkande, och det går att kommentera det här från olika vinklar.

  En lite kul grej är påståendet att ingen lyckades förutse dagens platå i oljeutvinningen, men det stämmer inte riktigt. Den första jag hörde använda begreppet ”undulating plateu” var nån ex-oljeminister från Saudí, och sen tog CERA över samma begrepp.

  Jaja, de hade fel med 25 år, och platån blir nog kortare och fallet snabbare än vad de sade, men de kan väl få credit för *något* i denna världen…

  http://www.cera.com/aspx/cda/public1/news/pressReleases/pressReleaseDetails.aspx?CID=8444

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!