Kalender

juni 2010
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Antal besökare

 • 162Besökare idag:
 • 333Besökare igår:
 • 1223Besökare förra veckan:
 • 1474Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

BP mot konkurs?

Print Friendly, PDF & Email

I en intervju i Fortune så tror Matt Simmons att BP kommer att ansöka om Chapter 11 då dom kommer att ha slut på kontanter om ca en månad efter alla kostnader för att ta hand om oljeläckan och senare skadestånd. BP var tydligen så självsäkra på att ingen olycka skulle inträffa att dom inte tog någon försäkringar, vilket kanske var tur för försäkringsbolagen, men inte för BP.

En smart sak som Obama gjorde var att tvinga BP’s VD Tony Hayward att skriftligt att BP skulle stå för alla kostnader för att ta hand om Deepwater BP Oljeutsläppet. Men det finns inga pengar i världen som städa upp Mexikanska Golfen.

Tiden får utvisa om BP eller Matt drar det längsta strået.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to BP mot konkurs?

 • Hej Bengt!
  Ett hårt slag i så fall mot alla britter och deras pensionspengar. En hårt sarjad nation får ännu en törn och brittiska pensionärer får alltid mindre pengar att leva på. Skrämmande för hela EU, inkl Sverige.

 • MFC

  Räkna med att BP är ”too big to fail”. Allt sunt talat för att BP borde begära rekonstruktion inom en snar framtid men bli inte förvånad om BP köper upp någon lokal bank i floridaområdet för att ”hantera utbetalningarna” och därigenom får direktkontakt med Federal Reserves sedelpress (läs: skattebetalarnas pengar).

  Inget förvånar mig längre!

  Vi får se vad som kommer utspela sig under sommaren och hösten.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!