Kalender

juni 2010
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Antal besökare

 • 63Besökare idag:
 • 79Besökare igår:
 • 693Besökare förra veckan:
 • 2264Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • To Be Sustainable, Green Energy Must Generate Adequate Taxable Revenue 15 juli, 2021
  What allows any type of energy to be sustainable? I would argue that one of the requirements for sustainability is adequate production of taxable revenue. Company managements depend upon taxable revenue for many purposes, including funding new investments and paying dividends to shareholders. Governments depend upon taxable income to collect enough taxes to provide infrastructure […]
 • Was the fall of the Roman Empire due to plagues & climate change? 20 juli, 2021
  Preface. Harper (2017) shows the brutal effects of plagues and climate change on the Roman Empire. McConnell (2020) proposes that a huge volcanic eruption in Alaska was a factor in bringing the Roman Empire  and Cleopatra’s Egypt down. In addition, … Continue reading →

BP mot konkurs?

Print Friendly, PDF & Email

I en intervju i Fortune så tror Matt Simmons att BP kommer att ansöka om Chapter 11 då dom kommer att ha slut på kontanter om ca en månad efter alla kostnader för att ta hand om oljeläckan och senare skadestånd. BP var tydligen så självsäkra på att ingen olycka skulle inträffa att dom inte tog någon försäkringar, vilket kanske var tur för försäkringsbolagen, men inte för BP.

En smart sak som Obama gjorde var att tvinga BP’s VD Tony Hayward att skriftligt att BP skulle stå för alla kostnader för att ta hand om Deepwater BP Oljeutsläppet. Men det finns inga pengar i världen som städa upp Mexikanska Golfen.

Tiden får utvisa om BP eller Matt drar det längsta strået.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to BP mot konkurs?

 • Hej Bengt!
  Ett hårt slag i så fall mot alla britter och deras pensionspengar. En hårt sarjad nation får ännu en törn och brittiska pensionärer får alltid mindre pengar att leva på. Skrämmande för hela EU, inkl Sverige.

 • MFC

  Räkna med att BP är ”too big to fail”. Allt sunt talat för att BP borde begära rekonstruktion inom en snar framtid men bli inte förvånad om BP köper upp någon lokal bank i floridaområdet för att ”hantera utbetalningarna” och därigenom får direktkontakt med Federal Reserves sedelpress (läs: skattebetalarnas pengar).

  Inget förvånar mig längre!

  Vi får se vad som kommer utspela sig under sommaren och hösten.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!