Kalender

maj 2010
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Antal besökare

 • 39Besökare idag:
 • 80Besökare igår:
 • 605Besökare förra veckan:
 • 2288Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

Många rökmolm i april

Print Friendly, PDF & Email

April blev en rätt spännande månad om man ser hur vårt komplexa samhälle beter sig. Vi började med ett vulkanutbrott på Island som även innehöll fin aska som fick flygtrafiken att bli stillastånde i nästan en vecka hade stoppet varat lite längre så hade många industrier fått stoppa produktionen.

Flygbolagen vill nu ha stöd för dom går med förlust, men hade man haft priser som täcker kostnader och ger vinst så detta varit bättre. Sedan rök det till i Grekland som har en för stor stadsskuld i förhållande till BNP fast det är dom inte ensam om, så det kanske kommer fler rökmolm från andra platser. I Thailand småryker det lite runt Rödskjorterna och det kan utveckla sig till i bästa fall stadskupp, men det är nog inget som hindrar en svensk turist.
Det kom även rök från en kolgruva i Östra USA med många döda då en brand utbröt i gångarna. Och i sluter så blev det en blowout i Mexikanska golfen då ett fartyg hyrt av BP ska ställa ett produktions hål i ordning.
Detta visar rätt klart att vi inte har koll på vad vi håller på med och vilka konsekvenser detta får. Komplexiteten är så hög att vi kanske redan har paserat toppen och detta leder inte till en större nytta för oss utan bara mer problem.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!