Kalender

maj 2010
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Slumpmässigt inlägg

Mr Dump Master

Antal besökare

 • 7Besökare idag:
 • 220Besökare igår:
 • 1295Besökare förra veckan:
 • 1777Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Många rökmolm i april

Print Friendly, PDF & Email

April blev en rätt spännande månad om man ser hur vårt komplexa samhälle beter sig. Vi började med ett vulkanutbrott på Island som även innehöll fin aska som fick flygtrafiken att bli stillastånde i nästan en vecka hade stoppet varat lite längre så hade många industrier fått stoppa produktionen.

Flygbolagen vill nu ha stöd för dom går med förlust, men hade man haft priser som täcker kostnader och ger vinst så detta varit bättre. Sedan rök det till i Grekland som har en för stor stadsskuld i förhållande till BNP fast det är dom inte ensam om, så det kanske kommer fler rökmolm från andra platser. I Thailand småryker det lite runt Rödskjorterna och det kan utveckla sig till i bästa fall stadskupp, men det är nog inget som hindrar en svensk turist.
Det kom även rök från en kolgruva i Östra USA med många döda då en brand utbröt i gångarna. Och i sluter så blev det en blowout i Mexikanska golfen då ett fartyg hyrt av BP ska ställa ett produktions hål i ordning.
Detta visar rätt klart att vi inte har koll på vad vi håller på med och vilka konsekvenser detta får. Komplexiteten är så hög att vi kanske redan har paserat toppen och detta leder inte till en större nytta för oss utan bara mer problem.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!