Kalender

maj 2010
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Antal besökare

 • 7Besökare idag:
 • 89Besökare igår:
 • 593Besökare förra veckan:
 • 2176Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

Framtiden för skyskrapor?

Print Friendly, PDF & Email

I en artikel om skyskrapor i SvD skriver tidningen om skyskrapans historia från de första i Chicago och New York till Burj Khalifa i Dubai, sedan skriver artikeln detta,  Samtidigt hävdar många debattörer att det är nödvändigt att bygga högre, av miljöskäl. Skyskrapor lyfts allt oftare fram som det hållbara alternativet. Detta låter mycket konstigt, hur kan det vara ett hållbart alternativ, byggnaden kräver stora mängder energi för att bara hålla klimatet inom drägliga nivåer och utan hissar skulle ingen ta sig över plan 6. Om vi sedan får tillgång till mindre energi och knappare resurser så kommer dessa hus att bli i det närmaste obeboliga, tänk er en varm dag utan el för ventilation och kyla, inga hissar. Och huset ska skötas och underhållas även på utsida för att inte falla sönder. Nu ska det även byggas skyskrapor i  Stockholm men då måste det till bonus. Stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal (M) har föreslagit en skyskrapebonus för att få fart på höghusbyggande. Bidrag annars byggs det inga skyskrapor, tydligare kan det inte sägas.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (No Ratings Yet)
Loading...

1 comment to Framtiden för skyskrapor?

 • Hej Bengt!
  Den uppblossade intresset för skyskrapor ser jag mer som ett tecken sista rycket inför övergången
  / paradigmskiftet. Rent historiskt under tidigare skiften har mänskligheten alltid investerat bakåt i tron att mer av samma ger framgång och lycka.
  Vi har aldrig tidigare i historien i Sverige byggt så mycket broar och motorvägar som under de senaste 10 åren. Förbifart Stockholm inkluderad. Ett gott tecken på att något omvälvande positivt är i vardande.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!