Kalender

maj 2010
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Slumpmässigt inlägg

Forntiden möter nutid

Antal besökare

  • 20Besökare idag:
  • 97Besökare igår:
  • 752Besökare förra veckan:
  • 1603Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Don’t expect the world economy to resume its prior growth pattern after COVID-19 27 maj, 2021
    Most people seem to think that the world economy is going through a temporary disruption, caused by a novel coronavirus. As soon as COVID-19 goes away, they expect the economy will be back to normal. I think that this assessment is overly optimistic. The way I see the situation, the world economy was already having […]
  • OPEC Update, June 2021 13 juni, 2021
    The OPEC Monthly Oil Market Report for June 2021 was published this past week. The last month reported in each of the charts that follow is May 2021 and output reported for OPEC nations is crude oil output in thousands of barrels per day (kb/d). In the charts that follow the blue line with markers […]

Det kanske är CCD vi ska vara oroliga för!

Print Friendly, PDF & Email

The Gaurdian skriver i dag om att CCD forsätter att ställa till det i USA. Detta är inte ett nytt finansiellt instrument utan står för Colony Collapse Disorder och drabbar bisamhällen. Vad som orsakar kollapsen i bisamhället är ännu osäkert, men i vintras så försvann 34% av samhällena i USA.Orsaken kan vara allt från parasiter, växtgifter, bakterier och undernäring. I USA har det hittats 121 olika växtgifter i bivax och pollen. Det kan även vara kombinationer av de alla ovanstående. Även i Skottland och Frankrike som är landet som använder mest växtgifter inom EU, har man sett nästan lika mycket skada som i USA. Bin har en väldigt stort värde då dessa pollenerar blommor, utan deras arbete skulle skördarna bli mycket lägre. Det finns även en risk att GMO växter kan ligga bakom CCD då dessa plantor ska tåla högre halter växtgifter och detta leder till ett större intag hos bin i en känslig period av deras liv. Som sammanfattning skriver rapporten.

V. Conclusion
Adult worker honey bees mainly eat pollen as nurse bees, with a peak in pollen intake at day nine after emerging. The pollen intake and, thus, amount and type of digested protein, is correlated to the developmental status of the hypopharyngeal glands (30-31).

Bisamhällen är mycket komplexa och det är även våra samhällen också, är detta något som skulle kunna hända även hos oss, vi får i oss en cocktail av gifter hela tiden.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!