Energi

Aftonbladet om Peak Oil & en artikel från staterna

Print Friendly, PDF & Email

Aftonbladet tar i ekonominyheterna via E24 upp Peak Oil som ett referat av amerikanska försvarets rapport som vi tidigare uppmärksammat från ASPO Sverige.  Det påpekas bland annat att kineserna bygger 100 mil nya vägar om året vilket antyder att efterfrågan kommer öka starkt därifrån. Inga direkta nyheter alltså men kul att Peak Oil dyker upp mer och mer i mainstream-media. Anders Wijkman blir intervjuad av Lotta Blomé i SR och kommenterar också den amerikanska försvarsrapporten. Peak Oil kommer slå hårt mot transportsektorn och jordbruket nämner han ca 3 minuter in i programmet.

Blev också tipsad om denna läsvärda artikel skriven av Nicholas C. Arguimbau som, likt Matt Savinar som skrev den första bok jag läste om Peak Oil, är jurist i staterna. Texten blir därmed välskriven och kul att läsa men de tekniska termerna är förenklade, vilket i och för sig inte gör så mycket.

Trevlig läsning!

Uppdaterat detta är en graf från EIA som säger allt.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

4 Comments on “Aftonbladet om Peak Oil & en artikel från staterna

  1. Hej Bengt!
    Håller med en fantastisk bra artikel, redig, klar och oerhört informativ. Varför inte skicka artikeln med följebrev till partierna med uppmaning om en kommentar inför valet. Skicka kopior till några tidningar samtidigt. Sen tror jag när det gäller ASPO Sveriges hemsida att ni som representerar och officiellt är ASPO Sverige måste kliva fram ut anonymiteten och presentera er och vad ni står,tror på och kämpar för!
    En opinonsbildare måste ha ett ansikte!
    martin saar

  2. Haha! Jag har inget emot att Bengt får lite extra cred, det förtjänar han nämligen vartenda uns utav!

Comments are closed.