Kalender

april 2010
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Antal besökare

 • 126Besökare idag:
 • 238Besökare igår:
 • 1306Besökare förra veckan:
 • 1676Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

effekt om oljetoppen del 3

Print Friendly, PDF & Email

Richard HeinbergPost Carbon Institute presenteras i sista artikeln i tidningen. Richard Heinberg har skrivit en rad böcker bland annat The Party’s over, Peak Everything och Blackout där han varnar för Peak oil och en ohållbar livsstil. Han är av den åsikten att Peak Oil redan inträffat eller gör det inom kort. När den traditionella tillväxten blir historia och vi kommer att mycket högre grad arbeta inom jordbruket. Omställningen kommer inte att vara enkel när vi går från en globaliserad värld till en lokal, och den kommer att gå oplanerat till och bli kaotiskt. Vi har vetat om vad vi behövt göra i över tretio år men inte gjort några förberedelser. Sedan kommer han in på klyftorna mellan Nord och Syd som inte är hållbara, och världen räddas inte av omfördelning utan att alla anpassar sig till naturens resurser. När han kommer in på befolkningstillväxt, och lokal anpassning så kommer han in på att invandringen till USA måste begränsas då landet redan är överbefolkat. Lösningen som han ser det är att undanröja risken att människor blir ekonomiska flyktingar. Men frågan om det lokala kontra det globala kan lätt bli politiserat och dra till sig ytterligheter på den politiska skalan.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!