Kalender

april 2010
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Antal besökare

 • 31Besökare idag:
 • 133Besökare igår:
 • 644Besökare förra veckan:
 • 2413Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

effekt om oljetoppen del 3

Print Friendly, PDF & Email

Richard HeinbergPost Carbon Institute presenteras i sista artikeln i tidningen. Richard Heinberg har skrivit en rad böcker bland annat The Party’s over, Peak Everything och Blackout där han varnar för Peak oil och en ohållbar livsstil. Han är av den åsikten att Peak Oil redan inträffat eller gör det inom kort. När den traditionella tillväxten blir historia och vi kommer att mycket högre grad arbeta inom jordbruket. Omställningen kommer inte att vara enkel när vi går från en globaliserad värld till en lokal, och den kommer att gå oplanerat till och bli kaotiskt. Vi har vetat om vad vi behövt göra i över tretio år men inte gjort några förberedelser. Sedan kommer han in på klyftorna mellan Nord och Syd som inte är hållbara, och världen räddas inte av omfördelning utan att alla anpassar sig till naturens resurser. När han kommer in på befolkningstillväxt, och lokal anpassning så kommer han in på att invandringen till USA måste begränsas då landet redan är överbefolkat. Lösningen som han ser det är att undanröja risken att människor blir ekonomiska flyktingar. Men frågan om det lokala kontra det globala kan lätt bli politiserat och dra till sig ytterligheter på den politiska skalan.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!