Kalender

mars 2010
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Antal besökare

 • 199Besökare idag:
 • 238Besökare igår:
 • 1379Besökare förra veckan:
 • 1749Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Växande städer!

Print Friendly, PDF & Email

FN’s World Urban Forum 5 startar i morgon i Rio de  med 16 000 anmälda deltagare. Redan i dag bor 50 % av jordens befolkning i städer, och om 50 år så kommer över 65 % att göra det. Och som det står i broschyren  för mötet så är detta dom viktiga punkterna.

The responsibility of governments to ensure that the urban poor have the right to adequate shelter, health, water and energy services.

To achieve these rights – all enshrined in the Millennium Development Goals – better urban planning, good governance, proper financing and gender and youth policies incorporated at everylevel are some of the roads to smarter and more sustainable cities of the future that will be explored in Rio 2010.

Ordet Peak Oil finns inte med i dokumentet, bara att det ska bli mer hållbara städer. Så på denna nivå med FN och dess organ finns inte Peak Oil med på dagordningen. Det är nog ingen överdrift att säga att om befolkningen ökar enligt prognos och att andelen som bor i städerna också ökar så ökar problemen med att försörja alla dessa människor när ekonomin blir sämre och energitillgången minskar.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

2 comments to Växande städer!

 • Enligt Hans Rosling så får inflyttarna till storstäderna det bättre, trots det helvete som vi upplever att de flyttar till. Han menar att vi ibland lever kvar i tron på det goda livet på landbygden i de fattiga länderna i Afrika t ex. De som fortfarande tror på det har aldrig varit ute i gränslandet till bushen på landsbygden och förstår vilka umbäranden som befolkningen där utsätts för. Dålig hygien, svält, brist på vatten och sjukvård, ingen el osv.

 • benran

  Då kan han inte ha tagit hänsyn till PO, för då skulle han inte sagt så. För detta tror jag kommer att bli ett stort problem med livsmedelförsörjningen mm.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!