Kalender

mars 2010
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Antal besökare

 • 37Besökare idag:
 • 80Besökare igår:
 • 603Besökare förra veckan:
 • 2286Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • How Energy Transition Models Go Wrong 18 juni, 2021
  I have written many posts relating to the fact that we live in a finite world. At some point, our ability to extract resources becomes constrained. At the same time, population keeps increasing. The usual outcome when population is too high for resources is "overshoot and collapse." But this is not a topic that the […]
 • February Non-OPEC Oil Production Sinks 19 juni, 2021
  A post by Ovi at peakoilbarrel. Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIAʼs International Energy Statistics and updated to February 2021. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia, Norway and China is used […]
 • The orbiting solar power fantasy 22 juni, 2021
  Preface. This 2020 article “Solar Power Beamed Down To Earth From Space Moves Forward” will leave you all warm, fuzzy, and unworried about the future. The Scientists Will Come Up With Something.  But that’s because you know little to nothing … Continue reading →

Växande städer!

Print Friendly, PDF & Email

FN’s World Urban Forum 5 startar i morgon i Rio de  med 16 000 anmälda deltagare. Redan i dag bor 50 % av jordens befolkning i städer, och om 50 år så kommer över 65 % att göra det. Och som det står i broschyren  för mötet så är detta dom viktiga punkterna.

The responsibility of governments to ensure that the urban poor have the right to adequate shelter, health, water and energy services.

To achieve these rights – all enshrined in the Millennium Development Goals – better urban planning, good governance, proper financing and gender and youth policies incorporated at everylevel are some of the roads to smarter and more sustainable cities of the future that will be explored in Rio 2010.

Ordet Peak Oil finns inte med i dokumentet, bara att det ska bli mer hållbara städer. Så på denna nivå med FN och dess organ finns inte Peak Oil med på dagordningen. Det är nog ingen överdrift att säga att om befolkningen ökar enligt prognos och att andelen som bor i städerna också ökar så ökar problemen med att försörja alla dessa människor när ekonomin blir sämre och energitillgången minskar.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

2 comments to Växande städer!

 • Enligt Hans Rosling så får inflyttarna till storstäderna det bättre, trots det helvete som vi upplever att de flyttar till. Han menar att vi ibland lever kvar i tron på det goda livet på landbygden i de fattiga länderna i Afrika t ex. De som fortfarande tror på det har aldrig varit ute i gränslandet till bushen på landsbygden och förstår vilka umbäranden som befolkningen där utsätts för. Dålig hygien, svält, brist på vatten och sjukvård, ingen el osv.

 • benran

  Då kan han inte ha tagit hänsyn till PO, för då skulle han inte sagt så. För detta tror jag kommer att bli ett stort problem med livsmedelförsörjningen mm.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!