Kalender

mars 2010
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Slumpmässigt inlägg

Filmen Inside Job

Antal besökare

 • 202Besökare idag:
 • 238Besökare igår:
 • 1382Besökare förra veckan:
 • 1752Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Tillväxtens sista dagar

Print Friendly, PDF & Email

Daniel Pargman har fått in en artikel på Energy Bulletin i dag om Björn Forsbergs bok ”Tillväxtens sista dagar” från 2007. Den finns också på svenska på Daniels blogg

Och även om miljö- och klimatproblematiken är central i hans bok riktar sig Björns ursinniga rallarsvingar i första hand mot ”roten till det onda” – tillväxtsamhället.

Sök på ”Pargman” på Energy Bulletin så finns det mycket skrivet av honom, bland annat om hur mycket energi ”Second Life” tar mm.

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to Tillväxtens sista dagar på EB

 • Svenne

  Jag läste ”Tillväxtens Sista Dagar” 2007. Den boken ruskade verkligen om mig i mitt tänkande. Helt plötsligt omvändes jag från att ha varit en teknikidiot, som såg tekniska lösningar på det mesta, till att inse vad evig tillväxt verkligen innebär. Björn framställer och förklarar många ohållbara saker i dagens samhälle, så att man inser att detta inte kan få fortsätta.

 • Även jag blev förtjust när boken kom ut. Särskilt över det sista kapitlet. Björn har kommit långt i sitt arbete med en uppföljare som lär ska vara en utveckling av detta kapitel. Det handlar om vår omställning som den ser ut i nuläget.

  Han kommer till Omställning Stockholm och berättar om detta klockan 18 den 9 mars på Kaf Mäster Olof i Gamla Stan. Det blir ett utmärkt tillfälle att komma vidare i vår analys av vad som händer just nu.

  Se mer på http://transitionsweden.ning.com/events/andras-omstaellning-och-vaar

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!