Kalender

januari 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Slumpmässigt inlägg

IEA presenterade WEO 2010
IEA presenterade WEO 2010

Antal besökare

 • 166Besökare idag:
 • 333Besökare igår:
 • 1227Besökare förra veckan:
 • 1478Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

Art Berman om alternativ energi

Print Friendly, PDF & Email

Här är ett samtal om energi och alternativ energi som fler borde se. Hela programmet handlar om att de höga energi priserna är här för att stanna. Ser man även denna kurva som visar utvinningen av olja globalt per månad och i rullande 12 månader. Där ser man att vi kom upp i 83.130.000 fat olja i april 2019, vilket troligt vis aldrig kommer att överträffas. Detta sätter lite perspektiv på allt tal om lösningar i ett nytt ljus. Pressreleaser med så kallade ”lösningar” som forskare kommit på är bara PR tricks för mer pengar. Det som inte redan nu finns som skarp produktion kommer vi aldrig att hinna få fram så det har någon inverkat.

Världen olje utvinning
Världen minus de 11 största.

I denna bild så ser man hur alla länder som utvinner olja minus de 11 största. De 11 ska alltså kunna kompensera för denna minskande utvinningen, vilket kan visa sig mycket svårt.

Filmen börjar där Art pratar om alternativen.

Här är ett annat samtal mellan Art Berman och Nate Hagens inlägget kallas “Oil: It was the best of fuels, it was the worst of fuels”

__________________

Antal lästa gånger: 262
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!