Kalender

december 2019
M T O T F L S
« Nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Slumpmässigt inlägg

Hur man kokar en groda.

Antal besökare

 • 94Besökare idag:
 • 100Besökare igår:
 • 787Besökare förra veckan:
 • 615Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Why a Great Reset Based on Green Energy Isn’t Possible 17 juli, 2020
  It seems like a reset of an economy should work like a reset of your computer: Turn it off and turn it back on again; most problems should be fixed. However, it doesn’t really work that way. Let’s look at … Continue reading →
 • US May Production Plunges 2Mb/d 1 augusti, 2020
  A post by Ovi at peakoilbarrel All of the oil (C + C) production data for the US states comes from the EIAʼs Petroleum Supply monthly PSM. At the end of the production charts, an analysis of three different EIA monthly … Continue reading →
 • Fracking sand 6 augusti, 2020
  Preface.  Even if covid-19 hadn’t driven down the price of oil and natural gas, shale “fracked” oil and gas were close to both geological and economic peaking.  Although many will be happy when this destructive way of getting the oil … Continue reading →

Steve Keen dömer ut förra pristagen Nordhaus igen.

Print Friendly, PDF & Email

I detta samtal med Steve Keen så dömmer han ut ekonomer och speciellt W. Nordhaus som fick pris av Riksbanken förra året. Energi finns inte med i deras modeller utan det är bara arbete och kapital. Som Steve säger en arbetare utan energi är ett lik och en maskin utan energi är en skulptur. Ett skandalöst pris som har skadat klimatarbetet väldigt, då Nordhaus säger att ekonomiskt så klara vi 4°C temperatur ökning med bara en mindre påverkan på BNP! Problemet är att ekonomerna tror så på sina model att hela kåren måste bytas ut och det är inte någon konspiration för då hade det varit lättare, nu är det mer myteri som krävs. Steve liknar det vid kaptenen på Titanic som tror att isbergen bara är fluffiga moln som man kan köra igenom, då måste man göra myteri. 

Detta är en bild från filmen med ett inlägg från en annan ekonom om hur deras modeler fungerar, helt absurt.

Richard Toll

Nobelstiftelsen borde dra sig ur samarbetet med Riksbanken för att inte svärta ner sitt ryckte helt och hållet. Uppståndelsen med Svenska Akademin är bara ett litet problem i jämförelse med Riksbaken inkompetens.

__________________

Antal lästa gånger: 321
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to Steve Keen dömer ut förra pristagen Nordhaus igen.

 • Claes Trygger

  Nordhaus är en charlatan och Nobelkommittén är antingen korrumperad eller totalt inkompetent. Det är helt absurt att den valde att tilldela Nordhaus ett halvt pris i ekonomi. (Och det fick en seriös ekonom som Martin Weitzman att ta livet av sig. Kommittén har blod på händerna.) Tack och lov att det finns ekonomer som Steve Keen, som klarar att tänka självständigt (”utanför lådan”).

 • Bengt Randers

  Helt rätt, detta skrev Bloomberg om Weitzman han tog tydligen seriöst på klimatforskningen till skillnad mot Nordhaus. Nobelstiftelsen bord ta bort sitt stöd till Riksbanken.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!