Kalender

december 2019
M T O T F L S
« Nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Antal besökare

 • 44Besökare idag:
 • 103Besökare igår:
 • 987Besökare förra veckan:
 • 4364Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Expect low oil prices in 2020; tendency toward recession 8 januari, 2020
  Energy Forecast for 2020 Overall, I expect that oil and other commodity prices will remain low in 2020. These low oil prices will adversely affect oil production and several other parts of the economy. As a result, a strong tendency … Continue reading →
 • Drone Strike on Saudi Arabia Knocks out 5% of Global Oil Supplies 17 september, 2019
  On Saturday 14 September the Abqaiq oil processing facilities in Saudi Arabia were hit by an air borne attack assumed to be a drone. Abqaiq lies to the NE of Ghawar, the world's largest oil field and producer by far. Abqaiq is the largest single oil processing facility in the world. It processes all the […]
 • Steam powered farm tractors 17 januari, 2020
  Preface. Steam engines weren’t very efficient, 10 to 20% at best, which is why they went away beginning around 1920 when oil-powered engines came along.  At the very best steam engines for transportation reached 10 to 20% efficiency. They were … Continue reading →

Steve Keen dömer ut förra pristagen Nordhaus igen.

Print Friendly, PDF & Email

I detta samtal med Steve Keen så dömmer han ut ekonomer och speciellt W. Nordhaus som fick pris av Riksbanken förra året. Energi finns inte med i deras modeller utan det är bara arbete och kapital. Som Steve säger en arbetare utan energi är ett lik och en maskin utan energi är en skulptur. Ett skandalöst pris som har skadat klimatarbetet väldigt, då Nordhaus säger att ekonomiskt så klara vi 4°C temperatur ökning med bara en mindre påverkan på BNP! Problemet är att ekonomerna tror så på sina model att hela kåren måste bytas ut och det är inte någon konspiration för då hade det varit lättare, nu är det mer myteri som krävs. Steve liknar det vid kaptenen på Titanic som tror att isbergen bara är fluffiga moln som man kan köra igenom, då måste man göra myteri. 

Detta är en bild från filmen med ett inlägg från en annan ekonom om hur deras modeler fungerar, helt absurt.

Richard Toll

Nobelstiftelsen borde dra sig ur samarbetet med Riksbanken för att inte svärta ner sitt ryckte helt och hållet. Uppståndelsen med Svenska Akademin är bara ett litet problem i jämförelse med Riksbaken inkompetens.

__________________

Antal lästa gånger: 262
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 comments to Steve Keen dömer ut förra pristagen Nordhaus igen.

 • Claes Trygger

  Nordhaus är en charlatan och Nobelkommittén är antingen korrumperad eller totalt inkompetent. Det är helt absurt att den valde att tilldela Nordhaus ett halvt pris i ekonomi. (Och det fick en seriös ekonom som Martin Weitzman att ta livet av sig. Kommittén har blod på händerna.) Tack och lov att det finns ekonomer som Steve Keen, som klarar att tänka självständigt (”utanför lådan”).

 • Bengt Randers

  Helt rätt, detta skrev Bloomberg om Weitzman han tog tydligen seriöst på klimatforskningen till skillnad mot Nordhaus. Nobelstiftelsen bord ta bort sitt stöd till Riksbanken.

Lämna en kommentar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz:

MediaCreeper Creeper bloglovin Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!