Ekologi - Ekonomi - Energi

Civilization and Collapse – David Korowicz

Print Friendly, PDF & Email

David Korowicz håller ett föredrag om den ökande risken vi står inför håller på att bli mer och mer extrem och också mer sannolikt. Riskerna syns och märks redan nu om man tittar lite nogare. Han förklara hur komplexiteten har ökat och vad det betyder.
Risken ( = påverkan x sannolikhet ) Det är en ökande sannolikhet av en systemsammanbrott, här tar han upp en strejk i Storbritannien 2000. Vilket sedan kan leda till ett storskaligt sammanbrott, där den globala ekonomin fungerar som ämnesomsättning den kräver energi för att fungera och producerar avfall. Hans slutsats är att detta är ett predikament. En kort sammanfattning finns på sidan och videon finns här.

Videon är på engelska och är drygt en timme lång.
[youtube id=”f0zOCy7b3xg”]

Civilization and Collapse

via Civilization and Collapse – Institut Momentum.

__________________

Antal lästa gånger: [CPD_READS_THIS]
facebook twitter Google Buzz MySpace delicious

One comment on “Civilization and Collapse – David Korowicz

  1. Han är inte ensam längre, men de som vill lyssna är få. Det är inte lätt att väcka folket i tevesofforna. Mysprogrammen avlöser varandra. Tevenyheterna tävlar i att rapportera den ökande ekonomins välsignelse. Att skulderna ökar i takt med BNP tigs det om. Enligt teve och självutnämnda politiker ska ny teknik och hittills okänd teknik rädda världen. Häromdan visade SVT en utopi om elbilarnas nya batteriteknik. När det inte blåser och solen går i moln skulle batterier lika Teslas rädda världen, fick man veta. Inte ett ord om mängden energi som skulle lagras eller att man måste mata den förnyelsebara energi in i ett större och stabilt grundsystem, som drivs av vad då?

    Nej ”medelklassen” måste bli fattiga innan de börjar ifrågasätta. När banken stängt kontot och kreditkortet inte längre fungerar då kommer frågorna att ställas. Men då är det för sent för att vare sig påverka eller förbereda sig. Kaos och ett allas krig mot alla kommer. David Korowicz får rätt, men tyvärr är och förblir han okänd för det stora flertalet.

Comments are closed.