Kalender

mars 2014
M T O T F L S
« feb   apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Antal besökare

 • 76Besökare idag:
 • 206Besökare igår:
 • 2216Besökare förra veckan:
 • 3544Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Understanding Why the Green New Deal Won’t Really Work 2 oktober, 2019
  The reasons why the Green New Deal won’t really work are fairly subtle. A person really has to look into the details to see what goes wrong. In this post, I try to explain at least a few of the … Continue reading →
 • Drone Strike on Saudi Arabia Knocks out 5% of Global Oil Supplies 17 september, 2019
  On Saturday 14 September the Abqaiq oil processing facilities in Saudi Arabia were hit by an air borne attack assumed to be a drone. Abqaiq lies to the NE of Ghawar, the world's largest oil field and producer by far. Abqaiq is the largest single oil processing facility in the world. It processes all the […]
 • Hydrogen, the Homeopathic Energy Crisis Remedy 16 oktober, 2019
  Preface.  Hydrogen is the dumbest, most ridiculous possible energy resource. Far more energy is required to make and store it than you get out of it, since it has absolutely no energy at all.  In a hydrogen fuel cell truck, … Continue reading →

R Heinberg:

Print Friendly, PDF & Email

Det publiceras allt fler fantastiska mediarubriker, som försöker pracka på USA epitet – det nya ”Saudi America”.  Och flera svenska tidningar hänger på. Samtidigt  har många förståsigpåare varit snabba att uttala sin död för Peak Oil, att bristen på olja skulle vara ett minne blott. Inget kan vara felaktigare. Detta har vi skrivit många ggr här på bloggen. Tight oil är från början till slut en stor hype. Något som Kjell Aleklett verkligen kan bekräfta efter tre månader i Texas och ”frackingland”.

På Chris Martensons blogg PeakProsperity.com, har en av de vanligaste frågorna under de senaste två åren varit: kommer den ökade oljeeaglefordproduktionen från ”tightoil”  (fracking, tarsand etc) verkligen lösa USAs nödsituation och få fram flytande bränslen. Den frågan ställer Chris Martenson.

 

 

 

 

 

 

 

Inte alls, säger Richard Heinberg som är denna veckas podcast gäst hos Chris Martenson. Lyssna på länken med Richard och Chris och deras samtal:

http://youtu.be/wWfQuuXQN14

Båda är kollegor på Post Carbon Institute, och du får nu chansen att höra en klargörande och definitiv nedmontering av falska löften om amerikansk energioberoende. Något som också Kjell Aleklett har gjort på bloggen Aleklett`s Energy Mix många gånger. Förra veckan hölls också ett seminarium kring fracking på Globala Energisystem.

Enligt EIA kommer inte USA bli självförsörjande på olja

Enligt EIA kommer inte USA bli självförsörjande på olja

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 3,40 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper bloglovin Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!