Kalender

mars 2014
M T O T F L S
« feb   apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Antal besökare

  • 68Besökare idag:
  • 131Besökare igår:
  • 916Besökare förra veckan:
  • 3281Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

  • Energy Is the Economy; Shrinkage in Energy Supply Leads to Conflict 9 november, 2020
    It takes energy to accomplish any of the activities that we associate with GDP. It takes energy to grow food: human energy, solar energy, and–in today’s world–the many types of energy used to build and power tractors, transport food to … Continue reading →
  • Non-OPEC July Output up by 1.2% 25 november, 2020
    A post by Ovi at peakoilbarrel Below are a number of oil (C + C ) production charts for Non-OPEC countries created from data provided by the EIA’s International Energy Statistics and updated to July 2020. Information from other sources such as OPEC, the STEO and country specific sites such as Russia and Norway is […]

R Heinberg:

Print Friendly, PDF & Email

Det publiceras allt fler fantastiska mediarubriker, som försöker pracka på USA epitet – det nya ”Saudi America”.  Och flera svenska tidningar hänger på. Samtidigt  har många förståsigpåare varit snabba att uttala sin död för Peak Oil, att bristen på olja skulle vara ett minne blott. Inget kan vara felaktigare. Detta har vi skrivit många ggr här på bloggen. Tight oil är från början till slut en stor hype. Något som Kjell Aleklett verkligen kan bekräfta efter tre månader i Texas och ”frackingland”.

På Chris Martensons blogg PeakProsperity.com, har en av de vanligaste frågorna under de senaste två åren varit: kommer den ökade oljeeaglefordproduktionen från ”tightoil”  (fracking, tarsand etc) verkligen lösa USAs nödsituation och få fram flytande bränslen. Den frågan ställer Chris Martenson.

 

 

 

 

 

 

 

Inte alls, säger Richard Heinberg som är denna veckas podcast gäst hos Chris Martenson. Lyssna på länken med Richard och Chris och deras samtal:

http://youtu.be/wWfQuuXQN14

Båda är kollegor på Post Carbon Institute, och du får nu chansen att höra en klargörande och definitiv nedmontering av falska löften om amerikansk energioberoende. Något som också Kjell Aleklett har gjort på bloggen Aleklett`s Energy Mix många gånger. Förra veckan hölls också ett seminarium kring fracking på Globala Energisystem.

Enligt EIA kommer inte USA bli självförsörjande på olja

Enligt EIA kommer inte USA bli självförsörjande på olja

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 3,40 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!