Kalender

mars 2014
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Slumpmässigt inlägg

BP och riskhantering

Antal besökare

 • 208Besökare idag:
 • 238Besökare igår:
 • 1388Besökare förra veckan:
 • 1758Besökare per månad:

Arkiv över inlägg

 • Running Short of Tailwinds for the Economy 22 november, 2023
  Strangely enough, the economy seems to move from tailwind to tailwind, as new resources are discovered, as population expands, and as central banks figure out new ways to fix the economy. In this post, I will describe some tailwinds affecting the economy. Many of these have recently lost their value or are likely to lose […]
 • Beliefs Should Change with Evidence 9 december, 2023
  You can’t say that I don’t change my beliefs when presented with new evidence by smart experts with integrity. Thanks to Dr. Jonathan J. Couey, I am in process of overturning much of what I thought was true about covid: If the above is true, and I suspect it is, the narrative I have been […]
 • Do you want to eat, drink, or fly? 6 december, 2023
  Preface.  In this post the New York Times writes about renewable airplane fuel from corn ethanol, and questions whether there is enough water and a few other problems.  First I’m going to summarize their issues with this, and then follow … Continue reading →

R Heinberg:

Print Friendly, PDF & Email

Det publiceras allt fler fantastiska mediarubriker, som försöker pracka på USA epitet – det nya ”Saudi America”.  Och flera svenska tidningar hänger på. Samtidigt  har många förståsigpåare varit snabba att uttala sin död för Peak Oil, att bristen på olja skulle vara ett minne blott. Inget kan vara felaktigare. Detta har vi skrivit många ggr här på bloggen. Tight oil är från början till slut en stor hype. Något som Kjell Aleklett verkligen kan bekräfta efter tre månader i Texas och ”frackingland”.

På Chris Martensons blogg PeakProsperity.com, har en av de vanligaste frågorna under de senaste två åren varit: kommer den ökade oljeeaglefordproduktionen från ”tightoil”  (fracking, tarsand etc) verkligen lösa USAs nödsituation och få fram flytande bränslen. Den frågan ställer Chris Martenson.

 

 

 

 

 

 

 

Inte alls, säger Richard Heinberg som är denna veckas podcast gäst hos Chris Martenson. Lyssna på länken med Richard och Chris och deras samtal:

http://youtu.be/wWfQuuXQN14

Båda är kollegor på Post Carbon Institute, och du får nu chansen att höra en klargörande och definitiv nedmontering av falska löften om amerikansk energioberoende. Något som också Kjell Aleklett har gjort på bloggen Aleklett`s Energy Mix många gånger. Förra veckan hölls också ett seminarium kring fracking på Globala Energisystem.

Enligt EIA kommer inte USA bli självförsörjande på olja

Enligt EIA kommer inte USA bli självförsörjande på olja

facebook twitter Google Buzz MySpace delicious
1 tunna2 tunnor3 tunnor4 tunnor5 tunnor (5 votes, average: 3,40 out of 5)
Loading...

Inga mer kommentarer.

MediaCreeper Creeper Follow Vi har placerat ASPO Sverige i Stockholmbloggkartan.se!